Politika

Vujanović: Ubijeđen sam u pobjedu jer sam ispunio sva obećanja

vujanovic
P
objeda predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista Filipa Vujanovića na izborima 7. aprila značiće opstanak građanske Crne Gore, nastavak evropskih integracija i unapređenje kvaliteta života svih građana, poručeno je na izbornoj konvenciji u Kotoru, saopšteno je Portalu Aalitika iz Demokratske partije socijalista.

Vujanović: Ubijeđen sam u pobjedu jer sam ispunio sva obećanja
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je, na tribini u punoj sali Centra za kulturu, izrazio uvjerenje u pobjedu na predsjedničkim izborima 7. aprila, naglašavajući da je bolji život svih građana vizija Crne Gore za koju se zalaže.

„Zašto sam siguran da ćemo pobijediti? Zato što sam ispunio sva obećanja koja sam dao. Obećao sam da ću svoj mandat posvetiti afirmaciji Crne Gore, dobrosusjedskim odnosima i regionalnoj saradnji, da ću biti predsjednik svih građana i da ću biti posvećen evropskim i evroatlanskim integracijama. Sve to sam ispunio i zato ćemo opet pobijediti“, istakao je on.

Vujanović je podsjetio da je obećao da će afirmisati Crnu Goru – politički, ekonomski, kao i njene kulturne vrijednosti i međukonfesionalni stav.

„U brojnim predsjedničkim i posjetama visokih zvaničnika govorio sam da Crna Gora ima bogatu i dugu slobodarsku istoriju, da je vrijedna i vječna država i da je pouzdan partner međunarodne zajednice. Kotor je svjedok brojnih predsjedničkih posjeta Crnoj Gori, među kojima su bili i generalni sekretar UN Ban Ki-Mun i predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso“, naveo je on.

Vujanović je istakao da je promovisao Crnu Goru i u njenim ekonomskim vrijednostima i kao izuzetno kulturno dobro.

„Govorio sam da je Crna Gora pouzdana i ekonomski interesantna, odnosno profitabilno zanimljiva i da u nju treba ulagati...Mi smo velika baština kulture. Mi smo veliko dobro Balkana i Jugoistočne Evrope. Nalazimo se na raskrsnici puteva, civilizacija i vjera. Na raskrsnici Mediterana i Evrope sa bogastvom kulture koja je bogastvo Crne Gore i njena posebna vrijednost“, rekao je on, dodjući da je promovisao ono što je vječno bogastvo, velika vrijednost i vječna budućnost Crne Gore, a to je međunacionalni i međuvjerski sklad.

„Svi u Crnoj Gori moramo da budemo ponosni da sa svim susjedima imamo prijateljske, partnerske i otvorene odnose. Imao sam brojne zvanične i nezvanične susrete sa predsjednicima susjednih država, uvijek govoreći da je dijalog naše sredstvo, a dogovor naše bogatstvo“, istakao je Vujanović.

Vujanović je kazao da je bio i ostao predsjednik svih građana.

„Za mene su svi građani jednako vrijedni. Ja sam Crnogorac, ali iznad svega građanin Crne Gore. Jednako poštujem, vrednujem i cijenim sve građane bilo da su Crnogorci, Srbe, Bošnjaci, Muslimani, Albanci ili Hrvati. Tako ću raditi i ubuduće, jer je Crna Gora kuća svih nas“, istakao je Vujanović.

Vujanović je dodao da je njegova vizija novog predsjedničkog mandata - vizija dalje afirmacije svih navedenih  vrijednosti.

On je kazao da će se zalagati za razvoj Kotora i valorizaciju njegovih potencijala.

„Kako vidim bolji Kotor? Vidim ga sa obilaznicom koja će obezbijediti ugodniji i bolji život u gradu. Vidim ga sa novom sportskom dvoranom, adaptiranim bazenom, kao i sa dva projekta - liftom do bedema i žičarom od Kotora do Ivanovih korita i Cetinja“, istakao je Vujanović.

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović istakao je da će pobjeda Vujanovića na predsjedničkim izborima 7. aprila biti čista i jasna.

„Većina građana Crne Gore glasaće za Vujanovića, a ne za nekog drugog, jer ko će glasati protiv sebe – niko ko je pametan, pa tako neće ni građani Crne Gore. Vujanović je naš, jer je pokazao da je predsjednik svih građana Crne Gore“, kazao je on.

Govoreći o Lekiću, Marović je naglasio da se radi o „uvezenom” kandidatu, iza koga stoje trojica gubitnika sa prethodnih predsjedničkih izbora.

„Lekić će izgubiti, kao što su izgubili i oni koji sada stoje iza njega. Oni će ostati na pravom mjestu, a to je u opoziciji“, istakao je on.

Marović je naveo da Vujanović ima većinsku podršku u pet od šest opština na jugu, na sjeveru u šest od sedam, zbog čega je teško vjerovati da i Podgorica i Cetinje neće većinski glasati za njega.

„Ako imate jug i sjever, onda ćete imati i centar Crne Gore. Vujanović će i ovog puta pogoditi centar zajedno sa svima nama, koji vjerujemo u mirnu, građansku i evropsku Crnu Goru. Zato naprijed Crna Gora i naprijed Filipe Vujanoviću“, naglasio je Marović.

Predsjednica Opštine Kotor Maja Ćatović poručila je da Vujanović zaslužuje da bude predsjednik Crne Gore.

Portal Analitika