Svijet

Internet bogatašica u 13 godina spiskala pare i završila u zatvoru

internet
D
ženifer Saltan
(38), koja je prije 13 godina sa dečkom i nekoliko kolega prodala internet kompaniju za 70 miliona dolara, ovih dana je završila u zatvoru na njujorškom ostrvu Rajkers, pošto nije uspjela da prikupi 85.000 dolara za kauciju. Najviši sud u Menhetnu osudio ju je prošlog petka na četiri godine zatvora.

Internet bogatašica u 13 godina spiskala pare i završila u zatvoru
Portal AnalitikaIzvor

- Mislim da je dobila prestrogu kaznu, pošto je riječ o nenasilnom krivičnom djelu osobe kojoj je ovo prvi prestup i koja ranije nije kažnjavana. Nadam se da će dobiti pomoć koja joj je neophodna da zauzda svoje demone i postane pozitivniji član zajednice - izjavio je njen advokat Frank Rotman.

Dženifer Sultan, koja je uhapšena u julu prošle godine, optužena je za učešće u lancu prodaje oružja i lijekova koji se izdaju na recept. Od februara do juna prošle godine, ona je čak pet puta prodala lijekove policajcu na tajnom zadatku.

Od penthausa do zatvorske ćelije

Dženifer Saltan je stanovala sa dečkom Adamom Koenom u penthausu od preko 500 kvadrata u Njujorku, koji su kupili nakon što su u januaru 2000. godine prodali video striming sajt “Live Online”.

Saltan i Koen su prijavili  stečaj 2010. godine, kada im je stečajni sudija naložio da isprazne stan u potkrovlju. Kako prenosi “Tajms”, on se i dalje nudi na prodaju i košta oko šest miliona dolara.

Advokat Rotman je optimista kada je riječ o budućnosti njegove klijentkinje, koja je poslije prodaje kompanije diplomirala na visokoj školi za akupunkturu.

Portal Analitika