Muzika

Poklon za 8 mart: Nakon „sporih“, stižu „brzi perperi“

0603perper
D
nevni list “Pobjeda” i crnogorska grupa Perper poklanjaju za 8. Mart CD „20 brzih perpera“. Ova kompilacija je uslijedila nakon „20 perpera sporih“, koju je Perper izdao u čast 20 godina rada.

Poklon za 8 mart: Nakon „sporih“, stižu „brzi perperi“
Portal AnalitikaIzvor

- Ove godine poklanjamo 20 brzih perpera. Broj 20 se odnosi na naš jubilej, a na CD-u se nalazi 18 brzih pjesama. Još kao student sam išao na pijacu da kupujem bugarske kasete. I tada su pravili razliku – daj mi te spore, ili brze. Eto, sad mi poklanjamo 20 brzih perpera za sve ljude koji uživaju u našoj muzici, kazao je pjevač Nikola Radunović na presu koji je danas održan u prostorijama PAM-a u Podgorici.

0603perper2
Ljuljana Burzan – Nikolić iz “Pobjede” je istakla da je raduje što ovaj list nastavlja sa izdanjima crnogorskih muzičara, te da će svako ko kupi Pobjedu 8.marta moći da uživa u ovom divnom CD-u.

- U planu imamo i LIVE CD, sa prošlogodišnjeg koncerta koji je održan na Cetinju, kada smo i obilježili jubilej. Takođe, uslijediće i DVD izdanje, najavio je Momčilo Zeković Zeko, dodavši, "da će tek onda početi da rade na novim ili da preprađuju stare hitove".

0603perper3

Nakon pres konferencije, koja je kratko trajala, u novim prostorijama Udruženja PAM, članovi benda su upriličili koktel za svoje prijatelje koji su ih prethodnih 20 godina podržavali.

Među pedesetak gostiju, koji su se zadržali u šali i evociranju uspomena i anegdota, primijećeni su i bubnjar Dragoljub Đuričič, pjevač i voditelj Božo Bulatović, pjevač i kompozitor Mirsad Serhatlić, frontmen grupe Makadam, profesor i književnik Dragan Koprivica, kao i mnoge druge istaknute ličnosti iz crnogorskog javnog i kulturnog života.

 

Grupa „Perper“ je formirana krajem 1991. godine. Članovi grupe u tom periodu: Nikola Radunović -vokal, Aleksandar Radunović Popaj – solo gitara, Mladen Brajović – ritam gitara, Momčilo Zeković Zeko – bas i Ivan Vujović Mane – bubnjevi.

Prvu ploču snimili su pod nazivom „Sa gomile velikih oblaka“.

Na koncertu u Crnogorskom narodnom pozorištu 2000. snimili su prvi anplagd album na teritoriji Crne Gore i to je najprodavaniji nosač zvuka sa njihovim potpisom.

0603perper4

 

Portal Analitika