Društvo

Žugić sa sindikalcima o modelu isplate toplog obroka i regresa

regres
N
a današnjem sastanku ministra finansija dr Radoja Žugića sa predstavnicima dva sindikata, Unije slobodnih sindikata Crne Gore i Saveza sindikata Crne Gorem, dogovoreno je da će se usaglasiti model isplate potraživanja po osnovu naknade za topli obrok i regres iz 2010. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva.

Žugić sa sindikalcima o modelu isplate toplog obroka i regresa
Portal AnalitikaIzvor

Ministar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore i Saveza sindikata Crne Gore. Ispred Unije slobodnih sindikata sastanku su, pored generalnog sekretara, Srđe Kekovića, prisustvovali predsjednik Sindikata Univerziteta, Vukašin Zogović, predsjednik Sindikata zdravstva, dr Vladimir Pavićević i predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević. U ime Saveza sindikata, današnjem sastanku su prisustvovali generalni sekretar, Zoran Masoničić, predsjednik Sindikata zdravstva, Ljiljana Krivokapić i predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa, Duško Zarubica.

Glavna tema sastanka odnosila se na pitanje potraživanja zaposlenih po osnovu naknade za topli obrok i regres iz 2010. godine, po kojem su sudovi, u dosadašnjem periodu, donoslili različite odluke. U cilju izbjegavanja nastavka ovakve prakse, na današnjem sastanku je dogovoreno da se definiše model isplate pomenutih potraživanja.

Ministar Žugić je predstavnicima sindikata jasno prezentovao namjeru Ministarstva finansija da svim zaposlenim, čije se zarade finansiraju iz budžeta Crne Gore, isplati potraživanja po osnovu manje isplaćenog toplog obroka i regresa u toku 2010. godine.

U tom smislu, današnji sastanak predstavlja početak pregovora Ministarstva finansija i reprezentativnih sindikata u javnom sektoru, koji će rezultirati postizanjem dogovora o načinu i rokovima isplate potraživanja.

Dogovoreno je da se naredni sastanak, na kome će biti usaglašen konačan model i dinamika isplate potraživanja, organizuje tokom naredne sedmice.

 

 

 

Portal Analitika