Svijet

Teorije zavjere o smrti Uga Čavesa: Tajno vraćen na Kubu gdje je i umro

ugo-cavezok
D
ok narod Venecuele oplakuje svog vođu Uga Čaveza, u medijima su se već pojavile teorije zavjere o tome da je on ipak umro na Kubi.

Teorije zavjere o smrti Uga Čavesa: Tajno vraćen na Kubu gdje je i umro
Portal AnalitikaIzvor


Poznato je da je Čavez od sredine decembra bio na terapiji u Havani, ali se prije dvije sedmice vratio u Karakas, gde je nastavio liječenje. Međutim, španski list ABC tvrdi da je 58-godišnji Čavez u petak hitno vraćen na Kubu jer mu se stanje pogoršalo.



Kako je navodno za list rekao neimenovani član predsjednikovog ljekarskog tima, Čavez je u strogoj tajnosti vraćen na kliniku na Kubi, gdje je i umro.



Zvaničnici pak tvrde da je vođa preminuo u vojnoj bolnici u Karakasu, mada posmatrači skreću pažnju na činjenicu da pored njegove bolesničke postelje nisu viđeni državni ministri.



Izvori španskog lista tvrde da je Čavez umro u utorak u sedam sati ujutru po kubanskom vremenu nakon što je porodica dozvolila ljekarima da ga ne održavaju u životu i isključe sa aparata. Poslije toga je, opet krišom, vraćen u Karakas.



U izvještaju se dodaje da je potpredsjednik Nikolas Maduro preduzeo sve mjere da odvrati pažnju javnosti sa bolesti predsjednika, pa je stoga, dok je Čavezovo tijelo transportovano nazad u Venecuelu, organizovao diverziju i saopštio da protjeruje dvojicu funkcionera američke ambasade.



Ovo je samo jedna od spekulacija koja sugeriše da je vlada Venecuele krila pravo stanje zdravlje svog predsjednika. Mnogi posmatrači vjeruju da je on preminuo prije više dana ili čak nedjelja, ali da je to objelodanjeno tek sada da bi se pripremio teren za smjenu vlasti.



Vlada je takve tvrdnje redovno poricala, objavljujući narodu najnovije vijesti o stanju predsjednika.

 

foto: Pravda.rs

Portal Analitika