Politika

NIKŠIĆ: Opozicija očekuje brz dogovor, DPS apsolutnu vlast

niksicok
P
onovljeni lokalni izbori u Nikšiću biće održani u subotu a predstavnici opozicionih partija Pozitivne Crne Gore i Demokratskog fronta očekuju da će, ukoliko konstelacija snaga bude ista kao poslije prethodnih izbora, brzo biti postignut dogovor oko formiranja lokalne vlasti. Iz Pozitivne su istakli da Platforma koju su ponudili DF-u i SNP-u nije problem jer su detalji koji su bili sporni usklađeni. Dok iz opozicije vjeruju da će ovoga puta izbjeći prepucavanja i otezanja u pregovorima, iz DPS-a su, međutim, sigurni da će imati apsolutnu većinu u Nikšiću i da opozicija neće doći u priliku da pregovara o vlasti.

NIKŠIĆ: Opozicija očekuje brz dogovor, DPS apsolutnu vlast
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste Pozitivne Crne Gore u Nkšiću Ivan Radojičić, kazao je Portalu Analitika,  da nakon izbora 9. marta očekuje brz dogovor opozicionih partija jer je platforma koju su ponudili korigovana i prihvatljiva za sve strane.

- Sigurni smo da će Nikšić nakon izbora vrlo brzo uspostaviti novu, odgovornu i efikasnu vlast. Platforma je izmjenjena i bila je prihvatljiva za sve opozicione partije, tehnička saradnja je bila dogovorena i ona bi bila valorizovana da se nije desila politička korupcija i pljačka mandata. Sad ćemo lako riješiti ostali dio pregovora a to su kadrovska pitanja, sekreterijati, oporavak Nikšića - kazao je za Radojičić za Portal Analitika.radojicicivok

On je napomenuo da su u platformi Pozitivne sporne bile odredbe saradnje sa opštinama sa Kosova i osuda genocida u Srebrenici.

- Umjesto Srebrenca korigovano je da se osuđuju svi genocidi na prostoru bivše SFRJ i umjesto saradnja sa Kosovom, saradnja sa svim opštinama na prostoru bivše Jugoslavije. To su neznatne korekcije, suština je ostala ista – rekao je Radojičić.

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović potvrdio je Radojičićeve riječi i rekao da su se Pozitivna i DF, posle prošlih izbora, dogovorili oko formiranja vlasti i da Platforma nije bila problem već da je problem, kako je istakao, bila politička korupcija.

- Tri opozicione političke grupacije SNP, DF i Pozitivna postigle su dogovor o formiranju lokalne vlasti ali je došlo do političke korupcije  i to je bio problem – rekao je Đukanović za Portal Analitika.miluuutin

On je istakao da ne sumnja da će, nakon izbora 9. marta, doći do dogovora između DF-a i Pozitivne ukoliko konstelacija snaga bude ista kao na prethodnm izborima.

- Ubjeđen sam da ćemo se ovoga puta odmah dogovoriti, javnost zaboravlja da smo mi postigli dogovor i posle prošlih izbora – poručio je Đukanović.

DF i Pozitivna su sigurni da će ovoga puta biti efikasniji kada je u pitanju dogovor oko lokalne vlasti, međutim, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Radivoje Nikčević ističe da opozicija neće doći u priliku da formira loklnu vlast jer će koalicija DPS – SDP  imati apsolutnu većinu. On ističe da iz DPS-a nijesu razmišljali o bilo kakvim koalicijama.lalaslajd

- Njesmo razmišljali o sklapanju bilo kakvih koalicija jer smo sigurn da će koalicija DPS – SDP formirati vlast samostalno – kratko je poručio Nikčević za Portal Analitika.

Lokalni izbori u Nkšiću zakazani su za subotu 9. mart. Nakon tog datuma biće poznato da li će opozicione stranke dobiti novu šansu da, poučeni greškama, postignu brži dogovor.

Portal Analitika