Abiznis

Ističe rok za dogovor koji je dala RAE, danas sjednica Odbora direktora CGES-a

kapok
D
anas je krajnji rok da se energetski subjekti- Elektroprivreda CG i Crnogorski elektroprenosni sistem dogovore ko će platiti struju koju je KAP neovlašćeno trošio od početka ove godine. Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema Dragan Laketić sinoć je za radio Antena M kazao da su se "stavovi donekle približili, ali ipak nije postignut dogovor, te da će se i danas razgovarati".

Ističe rok za dogovor koji je dala RAE, danas sjednica Odbora direktora CGES-a
Portal AnalitikaIzvor


“U CGES-u će biti hitno sazvana sjednica Odbora direktora. Mi ćemo predstviti odboru rezultate pregovora nakon čega ćemo odlučiti dokle maksimalno možemo da idemo a da ne ugrozimo interese kompanije i naših akcionara", kazao je Laketić.



Ukoliko EPCG i CGES ne riješe problem KAP-a danas do 16 sati, RAE je upozorila energetske kompanije da će im u tom slučaju biti oduzete licence.



A da li Laketić očekuje da će danas doći do dogovora?



„ Teško je to reći u ovom momentu, jer predstoje razgovori i pokušaji usaglašavanja. Mi u Odboru direktora imamo strateškog partnera- italijansku Ternu tako da sa sigurnošću ne mogu da prognoziram da li će biti dogovora. učinićemo sve i postoji namjera da se dogovor postigne i ispuni ono što je regulator naložio, ali da li ćemo to uspjeti da postignemo zavisi od toga da li će druga strana tražiti nešto što bi značilo ugrožavanje interesa CGES-a.“



Elektroprivreda je, da podsjetimo, saopštila da joj je neprihvatljiv ugovor koji je dostavio Prenos, jer kako tvrde, u ugovoru nema jasno definisanih uslova plaćanja, pa EPCG nema garanaciju da će utrošena energija biti i plaćena.



Inače, snabdjevač KAP-a strujom do kraja prošle godine bio je Montenegrobonus, nakon toga podgorička kompanija zvanično je bez snabdjevača, ali ne i bez struje.

foto: novosti.rs

Portal Analitika