Fudbal

Hrvati: Izbacićemo navijače Srbije

HNSfudbal
K
omesar za bezbjednost HNS Zoran Cvrk rekao je da organizatori meča Hrvatska - Srbija imaju pravo da svakog za koga procijene da navija za goste izbace sa tribina.

Hrvati: Izbacićemo navijače Srbije
Portal AnalitikaIzvor

"Ne želimo da pojedinac ili slična grupa najprije ugroze sebe, a potom i bezbjednost ostalih učesnika. Navijati za Srbiju među 35.000 hrvatskih navijača nije preporučljiv sport. Svako ko bude lociran na tribinama sa takvom namjerom moraće automatski da napušti stadion", rekao je Cvrk u intervjuu za Sportski žurnal.

Ovakav stav HNS-a praktično je odgovor na pisanje hrvatskih medija od prije nekoliko dana, da će u Zagreb ipak doputovati navijači Srbije.

"Zajednički dogovor je da nema gostujućih navijača. Podijelili smo na bazi reciprociteta po 150 ulaznica i ljude koji sa njima dođu na Maksimir iz Srbije smjestićemo u lože. Nije pametno da neko navija za Srbiju u Zagrebu ili u Beogradu za Hrvatsku", rekao je Cvrk.

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo svijeta u Brazilu izmedju Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom "Maksimiru".

Portal Analitika