Društvo

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je švercovao skank

skank
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Grupa za borbu protiv droge Podgorica su juče, 05. marta 2013. godine, prekinuli “lanac” prodaje opojne droge skank, zaplijenili oko kilogram ove opojne droge i lišili slobode R.K. (25) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je švercovao skank
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici su, juče u poslijepodnevnim časovima, u ulici 27. marta u Podgorici, kontrolisali R.K. i kod njega u ruci pronašli tri pvc zamotuljka sa oko 15 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

Pronađena materija je oduzeta od R.K. O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Istoga dana pretresom stana i drugih prostorija u Podgorici koje koristi R.K., policijski službenici su pronašli više pakovanja različite veličine, koja su sadržala ukupno oko 1 kilogram materije, za koju se takođe sumnja da je skank, izvjesnu količinu sjemenki ove opojne droge, kao i predmeti koje je, sumnja se, R.K. koristio za mjerenje i pakovanje opojne droge - vaga za precizno mjerenje i rolne pvc folije.

Policijski službenici su oduzeli pronađenu opojnu drogu i predmete koji služe za njeno mjerenje i prepakivanje.

Ukupna količina pronađene opojne droge skank poslata je u Forenzički centar na vještačenje.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.K. namjeravao da tri zamotuljka sa skankom koja su pronađena kod njega, kao i preostalu količinu ove opojne droge koja je pronađena pretresom stana koji koristi, stavi u promet na području Podgorice.

Protiv R.K. je sinoć podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon lišenja slobode R.K. je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, predat Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika