Društvo

Đukanović: Napreduju samo društva u kojima su djeca obrazovanija od roditelja

0503djukanovic
Osavremenjavanje sistema obrazovanja i njegov kvalitet preduslov su napretka. Progresivna su samo ona društva u kojima su djeca obrazovanija od svojih roditelja, kazao je večeras predsjednik Vlade Milo Đukanović na ceremoniji godišnje dodjele Atlas stipendija.

Đukanović: Napreduju samo društva u kojima su djeca obrazovanija od roditelja
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao odlučnost Crne Gore da gradi društvo koje počiva na znanju, a da su rezultati stipendista najbolje svjedočanstvo da posjedujemo „zdrave i raskošne intelektualne potencijale na kojima ćemo temeljiti naš ukupan razvoj“.

- Želim da vam poručim: država je uz vas. Kao i uz sve one koji razumiju da je znak jednakosti između obrazovanja i naše evropske budućnosti. Nažalost, ni u najbogatijim zemljama nema stipendija za sve one koji ih zaslužuju. Ali ako neko prepozna bar jednog od najboljih – a Atlas fondacija već trinaestu godinu zaredom organizuje ovakve manifestacije – onda je i to pokazatelj da se učenje isplati, da se rad vrednuje, da se znanje nagrađuje.

Đukanović je istakao i kako „država mora zajedno sa svim subjektima društva da stvori što optimalnije uslove“ za obrazovanje mladih.

- I vaši uspjesi nas na to podstiču i obavezuju. Svaka ozbiljna državna politika mora imati viziju. A vizije nema bez ulaganja u znanje i obrazovanje, bez permanentnog učenja. Ta misija nema cijenu. To su najisplativije investicije koje se najbrže vrednuju. Zato su ljudi najveće bogatstvo Crne Gore – rekao je predsjednik Vlade.

Portal Analitika