Fudbal

VIDEO - LŠ: Real i Dortmund u četrtfinalu, Ronaldo presudio ''đavolima''!

ModricRonaldo
O
kršaj na Old Trafordu opravdao je epitet ''finale prije finala''! Tri gola, crveni karton i trijumf Real Madrida od 2:1 za četvrtfinale Lige šampiona. Junajted je imao prednost, ali je Ronaldo presudio bivšem klubu. U drugom meču večeri Dortmund je bez problema eliminisao Šahtjor slavivši 3:0.

VIDEO - LŠ: Real i Dortmund u četrtfinalu, Ronaldo presudio ''đavolima''!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prvih 45 minuta bez golova, u nastavku šou na Teatru snova. Poslije samo tri minuta igre u nastavku Mančester je poveo sa 1:0! Krenuli su žestoko domaći, Velbek i Van Persi su istoj akciji najavili pogodak, a poslije centaršuta Nanija po zemlji, Velbek je zakačio loptu, koju je Serhio Ramos nehotice poslao u svoju mrežu. U 57. minutu Cunejt Čakir je pokaza crveni karton Naniju, i onda je krenuo preokret Madriđana. Nepunih 10 minuta pošto je Junajted ostao sa igračem manje, Real je uspio da izjednači na 1:1. Rezervista Modrić je na nekih 20 metara od gola De Hee izbjegao Kerika i sjajnim udarcem desnom nogom pogodio desnu stativu od koje se lopta odbila u mrežu. Za samo tri minuta preokret Reala. Dupli pas iz udžbenika odigrali su Iguain i Ozil, njemački vezista je petom sjajno proigrao Argentinca na desnoj strani, on je uputio oštar centaršut koji je na drugoj stativi sačekao Kristijano Ronaldo i sproveo loptu u mrežu za 2:1! Ušao je i Runi, imao je Mančester nekoliko odličnih prilika, ali i Real da uveća prednost, međutim ostalo je 2:1, za veliko slavlje Murinja, Ronalda i Madriđana.

U Dortmundu, povela je Borusija u 31. minutu protiv Šahtjora, a za erupciju oduševljenja u Dortmundu pobrinuli su se Gece, kao asistent iz kornera, i štoper Felipe Santana koji je sjajnim skokom zakucao loptu u gornji desni ugao. Samo šest minuta poslije vodećeg gola, Borusija je udvostručila prednost protiv Šahtjora, a gol je neobično lako postigao Mario Gece na pas Levandovskog. U 61. minutu poslije udarca Gundogana, Pjatov je samo odbio loptu pravo do Kube Blažčikovskog kome nije bilo teško da zatrese mrežu i riješi sve dileme, ako ih je i bilo poslije prvog dijela.

Portal Analitika