Politika

Vujanović: Priča o organizovanom kriminalu i korupciji je već viđena

0503vujanovic2
Priča o organizovanom kriminalu i korupciji je već viđena priča, ali sam uvjeren da će je moj protivkandidat stalno ponavljati u kampanji, kazao je za TV Budva predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović.

Vujanović: Priča o organizovanom kriminalu i korupciji je već viđena
Portal AnalitikaIzvor

Gostujući u programu tog lokalnog medija, on se osvrnuo na optužbe nezavisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića da ne govori o kriminalu i korupciji.

- Borba protiv kriminala i korupcije je prioritet i važan zadatak Crne Gore. Uvijek sam promovisao borbu protiv tih pošasti, smatrajući da je to važan zadatak radi stabilizacije unutrašnjih prilika, ali i nastavka integracionih procesa – rekao je Vujanović i dodao da je Evropska unija rezultate tih aktivnosti pozitivno ocijenila.

Predsjednički kandidat DPS-a je istakao da ga niko ne može prozivati za kriminal i korupciju, jer je „sve činio da se Crna Gora efikasno bori protiv kriminala i korupcije“. Na pitanje novinara da važi za jedinog visokog funkcionera DPS za koga nijesu vezane afere, Vujanović je kazao da u DPS „ima mnogo ljudi za koje se ne vezuju afere, kao što ima mnogo onih za koje se afere neosnovano vezuju“.

On je istakao da će njegov sljedeći predsjednički mandat biti posvećen afirmaciji države Crne Gore, socijalnoj pravdi, unaprjeđenju kvaliteta života, borbi protiv kriminala i korupcije, kao i nastavku integracija u Evropsku uniju i NATO.

0503vujanovicVujanović je poručio da očekuje ubjedljiviju pobjedu nego na prošlim izborima, „što će pokazati da aktuelna državna politika ima svoju vrijednost i potrebu da se nastavi“. On je naglasio da očekuje podršku i od građana koji pripadaju SDP-u i od opozicionih birača, kao što je to bio slučaj na prošlim predsjedničkim izborima.

- Vjerujem da ću imati podršku glasača SDP-a, a do sada sam dobio podršku svih manjinskih partija - albanskih i bošnjačkih, uz najavljenu podršku Hrvatske građanske inicijative. Dakle, imaću podršku Crnogoraca, Srba, kao i partija svih manjinskih naroda, zbog čega očekujem ubjedljiviju pobjedu nego prošli put - riječi su Vujanovića.

- Prija mi podrška građana koji se nacionalno osjećaju Srbi u Crnoj Gori, jer je to potvrda državne politike koju sam zastupao prema Srbiji - rekao je on, dodajući da Crna Gora i Srbija treba da imaju bliske, prijateljske i partnerske odnose kao „dvije najstarije balkanske zemlje“, uz maksimalno međusobno uvažavanje.

Vujanović je ponovio uvjerenje u pobjedu na predsjedničkim izborima, 7. aprila.

- Bio bih nezadovoljan ukoliko bih pobjedio mog protivkandidata sa onom razlikom sa kojom sam pobjedio tri protivkandidata na prošlim predsjedničkim izborima. Očekujem da ta razlika bude veća – zaključio je predsjednićki kandidat DPS-a.

Portal Analitika