Politika

Medijski pul Lekića: Jasno ćemo odgovoriti na režimske laži

0503lekiclogo
Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić vodiće dostojanstvenu predizbornu kampanju, tokom koje će nastojati da većinu građana Crne Gore uvjeri da je našoj državi potreban pravi predsjednik, kaže se u saopštenju Medijskog pula tog nezavisnog predsjedničkog kandidata dostavljenom Portalu Analitika.

Medijski pul Lekića: Jasno ćemo odgovoriti na režimske laži
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode da „crnogorska javnost dobro zna da je riječ o osobi od ličnog integriteta i profesionalne afirmacije,  koji se javno bori protiv korupcije, nepotizma i koji nije, niti je ikada bio povezan sa organizovanim kriminalom“.

- Upravo zato Miodrag Lekić će nastojati da se na predizbornim skupovima ne bavi mnogo svojim protivkandidatom. To ne znači da izgovorene režimske laži neće ostati bez jasnog odgovora. Naprotiv! Svjesni odgovornosti za javno izgovorenu riječ, poštujući crnogorsku javnost, Izborni štab Miodraga Lekića će svaku izgovorenu neistinu, od kuda god da ona dođe, argumentovano demaskirati - a počećemo od laži koje su izgovorene već na prvoj konvenciji u Baru – potcrtavaju u saopštenju.

Dodaje se da Vujanović „poseže se za pretumbavanjem novinskih arhiva, izjava i intervjua“, s akcentom na sporni dio intervjua koje je Lekić svojevremeno dao.

- Obazrivost i sumnja koje gospodin Lekić pokazuje u pomenutom tekstu posljedica je tadašnjeg aktuelnog trenutka u kojem crnogorska vlast još nije bila raspisala referendum, i time sama unosila sumnje u ishod svega. U pomenutom intervjuu Lekić kaže: „Ozbiljna i odgovorna vlast u ozbiljnoj državi morala bi oko tako važnog pitanja da obezbijedi unutrašnji konsenzus - i o njegovom raspisivanju i oko pravila za pošteno organizovanje - a mora imati u vidu i stav međunarodne zajednice prema tom pitanju“. Očigledno je da se  iz ovog namjerno preskočenog dijela intervjua, u interpretaciji Vujanovića,  jasno vidi da Lekić tretira održavanje referenduma kao legitimnu opciju i da se zalaže za definisanje unutrašnjih međunarodnih pravila koja bi ishodu dala puni legitimitet.

Kao odgovor, iz Medijskog pula dodaju da će „u svakom dijalogu sa Filipom Vujanovićem, a nakon razotkrivanja njegovih insinuacija, uvijek iskoristiti priliku da mu postavimo pitanja u vezi sa brojnim aferama iz domena kriminala i korupcije, a koja su u vezi i sa njegovim imenom“. Ovog puta, naveli su dva pitanja: o povezanosti stranke kojoj pripada sa kriminalnim grupama u Baru, i da li će  Vujanović, kako navode, „konačno sakupiti hrabrosti i opredijeliti se za ozbiljan, primjeran predsjedničkoj funkciji,  javni komentar o skandaloznoj aferi 'Snimak', kojom se prezentuju materijalni dokazi o političkoj korupciji“.

Portal Analitika