Društvo

Simović: Ako budu ignorisali sjever, zauzećemo i TVCG i TV Vijesti

0503bpolje
Ako nas ne budu svrastavali ravnopravno kao i one iz Podgorice, silom ćemo zauzeti studije Televizije Crne Gore i Televizije Vijesti u Bijelom Polju, a vaša dopisništva poslati u Podgoricu, poručio je Vukoman Simović, član organizicionog odbora današnjeg protesta koji je održan u Bijelom Polju.

Simović: Ako budu ignorisali sjever, zauzećemo i TVCG i TV Vijesti
Portal AnalitikaIzvor

Obraćajući se okupljenima, kojih je bilo nekoliko stotina, uglavnom radnika danas propalih preduzeća sa sjevera Crne Gore, Simović je izrazio oštar revolt, prije svega, prema pojedinim medijima koji su, kako je istakao, proteklih dana ignorisali najavu ovog skupa.

- Želimo prvo poručiti i Televiziji Crne Gore i Televiziji Vijesti, koje sebe nazivaju nezavisnim, i koji su ovih dana ignorisali građane i radnike nenajavljujući ovaj skup i naše probleme na sjeveru, da smo tek sada vidjeli koliko su nezavisni, i da su im političke partije - i jedni i drugi - više u interesu nego sjever i građani na sjeveru. Tek smo sada vidjeli da ste isti kao i svi oni koji zapostavljaju sjever. Zato poručujemo i Slavoljubu Šćekiću i Radu Vojvodiću: ako nas do 30. aprila ne budete svrastavali ravnopravno kao i one iz Podgorice, silom ćemo zauzeti studije u Bijelom Polju i dopisništva poslati u Podgoricu.

On je, zatim, izrazio nadu da će pomenuti mediji izvijestiti sa današnjeg skupa što je, kako se kasnije moglo vidjeti, urodilo plodom.

- Sjeveru je dosta bilo lopova i prevaranata, i pljačke preko leđa građana sa sjevera. Zato svi dižemo glas za državu Crnu Goru, za ravnopravnost sjevera i juga – dodao je Simović.

0503bpolje1Podsjećajući da je prije tačno godinu dana na istom mjestu organizovan najveći protest na sjeveru Crne Gore, upitao je „da li je ispunjen i jedan zahtjev bivših radnika i građana na sjeveru koji su toga dana zatražili“.

- Svima je jasno da je sjever Crne Gore postao zarobljenik Podgorice. I dok se po Podgorici prepucavaju sve političke partije ko je veći lopov, na sjeveru je zavladala glad, uništena je privreda, svim opštinama su računi u blokadi, privatnici do guše u dugovima, radnicima se i dalje smanjuju plate, socijalno ugroženi su zapostavljeni, invalidi rada preživljavaju, penzioneri jedva sastavljaju kraj sa krajem, građani se i dalje masovno iseljavaju ka jugu, i to nikoga ne interesuje. Svi ćute. Zato smo i odlučili da danas ovde iskažemo pet minuta ćutanja za sjever Crne Gore, ali ujedno postavimo pitanje: dokle ovako?

Simović je podsjetio i na zahtjeve od prije godinu dana, i ponovo potcrtao „da građani na sjeveru neće više nikome praštati“.

- Izborili su se za ovu državu, izboriće se i za demokratske promjene, sigurnost i ravnopravnost za svakoga građanina Crne Gore, bilo gdje da živi.

Zato, gospodo moja iz Podgorice, čekaćemo do 30. aprila. Ako do tada ne počnu da se rješavati svi ovi zahtjevi, imaćete najveći protest - ne na sjeveru – već u Crnoj Gori, na trgu u Bijelom Polju, na koji ćemo pozvati sve građane iz Crne Gore, da se svi zajedno izborimo za naša prava – zaključio je Simović.

Nakon njegovog govora, protestanti su pet minuta ćutali, a zatim i oni pozvali sve građane Crne Gore na veliki protest krajem aprila na trgu u Bijelom Polju.

Portal Analitika