Košarka

Petrović: Nikad više u Hrvatskoj

AcaPetrovic
D
ojučerašnji trener Cedevite Aco Petrović rekao je da kao gubitnik napušta zagrebački klub, ali je ponovo poručio da se neće vraćati u hrvatsku košarku.

Petrović: Nikad više u Hrvatskoj
Portal AnalitikaIzvor

Petrović je podnio ostavku u neđelju, poslije poraza od Partizana sa 77:76, kojim je Cedevita ostala bez šansi za mjesto na ’fajnal foru’.

„Odlazim ogorčen, razočaran, tužan. Odlazim kao luzer“, rekao je Petrović.

„Znam da sam to već jednom rekao, ali više neću pogriješiti i vratiti se u hrvatsku klupsku košarku. Ne pada mi na pamet da preuzmem neki klub u Hrvatskoj ili ABA ligi. Ostajem u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a klub ću voditi tamo gdje će me poštovati. Ni u Hrvatskoj nijesam katastrofalan trener, kako se tvrdi posljednjih godina. Ne poštuju me, iako sam u našoj košarci 35 godina, od toga 23 kao trener“, dodao je Petrović.

Petrović je, takođe, istakao da će za duži razgovor biti spreman kada izađe iz ’noćne more’.

„Što se tiče utakmice sa Partizanom, dosudili su mi tehničku grešku poslije očiglednog auta sa nas, bez upozorenja, a nijesu svirali ni prekršaj na Rajtu u posljednjoj sekundi. U Kragujevcu su nas oštetili Crnogorci jer favorizuju Budućnost, Srbi sude tako da pomognu svojim klubovima, Slovenci štite Olimpiju. Sve to je gusto isprepletena interesna mreža. Nemojte misliti da sve trpam u isti koš. Sa sudijama kao što su Belošević, Jovčić, Boltaucer, otišao bih i na kraj svijeta“, naglasio je Petrović, „Ne bježim od svoje odgovornosti, previše je sličnih poraza da u njima ne bi bilo nikakve trenerske krivice“.

Portal Analitika