Društvo

Uhapšen Podgoričanin V.K. zbog preprodaje droge

0503hapsenje
Protiv Podgoričanina V.K. (45) Uprava policije je danas podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je preprodavao drogu, saopšteno je iz UP.

Uhapšen Podgoričanin V.K. zbog preprodaje droge
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi na sajtu te institucije, službenici podgoričke Grupe za borbu protiv droge i Područne jedinice UP juče su osujetili pokušaj tzv. „ulične prodaje“ opojne droge, zbog čega mu se stavlja na teret da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policijski službenici su juče u večernjim časovima, u ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici, zatekli V.K. kako predaje jednom licu zamotuljak od aluminijske folije i preuzima novac od tog lica. Po prilasku policijskih službenika, lice koje je preuzelo zamotuljak od V.K. je isti odbacilo, ali su ga policijski službenici uzeli i u njemu pronašli materiju u količini od pet grama, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana – rečeno je iz UP.

Daljom kontrolom kod V.K. je u garderobi pronađen još jedan zamotuljak od aluminijske folije u kojem se nalazila materija u količini od četiri grama, za koju se takođe sumnja da je marihuana. Pronađeni zamotuljci poslati su u Forenzički centar na vještačenje,a o cijelom događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.K. namjeravao da i drugi zamotuljak sa opojnom drogom proda na području Podgorice. Policijski službenici su sinoć lišili slobode V.K., nakon čega je predat Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost – zaključuju iz UP.

Portal Analitika