Košarka

Budućnost čeka Lokomotivu, Radonjić: Najjači rival ove sezone!

dejo19
B
ez imperativa pobjede, jer su itekako prešli zacrtanu granicu u Eurokupu, košarkaši Budućnost Volija očekuju start eliminacione faze. Prolazak među osam najboljih ekipa drugog po jačini klupskog evropskog takmičenja, niko nije očekivao.

Budućnost čeka Lokomotivu, Radonjić: Najjači rival ove sezone!
Portal AnalitikaIzvor

''Plavi'' su korak po korak krčili put do velikog rezultata, četvrtfinala, pa sada rasterećeno pristupaju toj fazi takmičenja. A protivnik je izuzetno jak – ''Morača'' će ugostiti Lokomotivu Kuban, ekipu koja je dominirala u grupnoj fazi. No, ime i igrački kadar rivala samo su još više motivisali Podgoričane da što jače uđu u duel, i pokažu da su zasluženo među najboljim ekipama.

''Veliko je zadovoljstvo što smo se našli u poziciji da igramo četvrtfinale Eurokupa. Posebno zbog činjenice da igramo protiv tima kao što je Lokomotiva Kuban. Radi se o najjačem timu koji je ove sezone došao u ''Moraču''. Po sastavu, ambicijama, najozbiljniji su kandidat za osvajanje takmičenja. Bez obzira na sve, mi pred našim navijačima želimo da odigramo dobar meč, d apokušamo da ih iznenadimo. Pozivam navijače da dođu da nam pomognu. Da uživaju u pravoj košarkaškoj predstavi. Ovakvi igrači ne dolaze tako često u Podgoricu'', rekao je trener Dejan Radonjić uoči meča.

Bek ''plavih'' Aleksa Popović ističe da su Rusi veliki favoriti, ali da svojom prepoznatljivom igrom Budućnost može do pozitivnog rezultata.

''Lokomotiva je odlična ekipa, jedan od favorita za osvajanje Eurokupa. Imaju igrače odličnog renomea, a većina njih je igralo Euroligu. Biće jako teško. Nametnućemo naš stil igre. Pokušaćemo da odigramo jako i agresivno, i ukoliko nam se ukaže prilika iskoristićemo je na najbolji mogući način.

Utakmica u ''Morači'' počeće u 19 sati, a ulaz je 3 eura.

Utorak:

21:30h Ulm – Bilbao

Srijeda:

17:00h Spartak – Budiveljnik

19:00h Budućnost Voli – Lokomotiva

20:30h Valensija - UNIKS

Portal Analitika