Politika

DPS: Iza Lekića stoji četnička ideologija i četnički vojvoda

Logo_DPSok
D
emokratska partija socijalista saopštila je da iza predsjedičkog kandidata Miodraga Lekića stoji četnička ideologija i da on „ne može da pobjegne od svojih ranijih poslodavaca”. U reagovanju DPS-a na prvi javni nastup Lekića u Nikšiću, nezavisni kandidat DF-a optužuje se da „kad se odlučivalo o Crnoj Gori nije bio tu a da sad najavljuje crnogorsko proljeće”.

DPS: Iza Lekića stoji četnička ideologija i četnički vojvoda
Portal AnalitikaIzvor

- Takozvani nezavisni kandidat iza kojeg jasno stoji četnička ideologija i četnički vojvoda ne može da pobjegne niti od svojih ranijih poslodavaca, niti od političke matrice kojoj je pripadao posljednju deceniju a ni od svojih izjava. Naravno, nije tačna ni teza da oni koji su se na referendumu zalagali za zajedničku državu nemaju šta da traže u vrhu državnog aparata, ali mora da se zna šta je njihov politički program. A politički program Miodraga Lekića je jasan – pisali su ga Andrija Mandić i Nebojša Medojević prije 21. maja 2006. godine – navodi se u reagovanju koje je DPS proslijedila Portalu Analitika.

Iz DPS-a navode da je već na prvom javnom nastupu  Lekić potvrdio ono što  DPS tvrdi od početka  da  „on nije kandidat budućnosti, već kandidat prošlosti”.

-  Njegov politički kontinuitet je jasan. Sve one vrijednosti za koje se zalagao kao ambasador i advokat Miloševićevog režima, te kao član alternativne četvorke, pokušava da vrati na političku scenu najavljujući, ovoga puta kao penzioner, crnogorsko proljeće. A kada se odlučivalo o Crnoj Gori nije bio tu. Istina, pokušao je da za račun svojih poslodavaca utiče na odluku građana Crne Gore, tako što se svim silama zalagao za opstanak državne zajednice.  Ako je   zaboravio, vrlo rado ćemo ga podsjetiti na to vrijeme – navodi se u reagovanju.

Iz vladajuće stranke podsjećaju da je u oktobru 2005. u vrijeme početka referendumske kampanje, Lekić je za Večernje novosti izjavio:
"U velikoj je koliziji verbalno zalaganje u Crnoj Gori za ulazak u Evropu, a sa druge strane, organizuje se referendum koji može za posljedicu da ima ozbiljnu unutrašnju destabilizaciju i udaljavanje od Evrope. Ukoliko referendum demontira državnu zajednicu, u približavanju Evropskoj uniji, Crnu Goru čeka zaustavljanje tog procesa, kao i ozbiljna nestabilnost, s obzirom na nedostatak unutrašnjeg konsenzusa o tom pitanju.“

- Na sreću, Lekić nije bio u pravu, kao što to nije ni sada. Crna Gora jasno korača evropskim putem, sa početkom pregovora lideri smo u regionu u ovom procesu – poručili su iz DPS-a.

 

 

Portal Analitika