Društvo

Konferencija o međuopštinskoj saradnji

0503konferencija
U
okviru projekta “Podrška reformi opštinskih finansija u Crnoj Gori kroz razmjenu iskustava” biće održana konferencija o međuopštinskoj saradnji u srijedu 6. marta sa početkom u 10 časova, u Podgorici, a u organizaciji NISPAcee (Mreža škola i instituta u Srednoj i Istočnoj Evropi) i Kancelarije UNDP u Crnoj Gori, uz podršku Trust fonda Slovačke i Regionalnog centra UNDP u Bratislavi.

Konferencija o međuopštinskoj saradnji
Portal AnalitikaIzvor

„Na konferenciji će predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore govoriti o postojećem strateškom okviru sistema međuopštinske saradnje u Crnoj Gori i regionu. Takođe, biće predstavljena slovačka iskustva u saradnji jedinica lokalnih samouprava i uticaj te saradnje na opštinske finansije, kao i neki od najuspješnijih modela međuopštinske saradnje u oblastima opštinskih finansija, strateškog planiranja i lokalnog privrednog razvoja. Na konferenciji će kao gost govoriti predstavnik Kancelarije UNDP u Makedoniji o iskustvima vezanim za međuopštinsku saradnju u toj zemlji“ navodi se u saopštenju.

Cilj projekta “Podrška reformi opštinskih finansija u Crnoj Gori kroz razmjenu iskustava” je da doprinese unapređenju fiskalnih kapaciteta opština, efikasnosti rada poreskih organa, stvaranju povoljnog ambijenta za razvoj biznisa, kao i da podstakne razvoj međuopštinske saradnje koja bi rezultirala administrativnim uštedama, povećanjem prihoda i efikasnijim pružanjem usluga građanima.

 

Portal Analitika