Društvo

Protest radnika propalih preduzeća sa sjevera

sjever-crne-gore
R
adnici propalih preduzeća na sjeveru Crne Gore protestovaće danas kako bi ukazali na tešku socijalno-ekonomsku situaciju – prenosi MINA.

Protest radnika propalih preduzeća sa sjevera
Portal AnalitikaIzvor

Radnici Prve petoljetke, Univerzala i Lenke pozvali su sve građane sa sjevera da danas, u pet minuta do 12 sati, gdje god se nalazili, petominutnim ćutanjem pokažu nezadovoljstvo stanjem u tom zapostavljenom dijelu države.

Bivša radnica Lenke, Sadeta Čokrlija, kazala je da će se ovim činom svi građani pokazati solidarnost sa onima koji će u to vrijeme čutati ispred Višeg tužilaštva i Privrednog suda u Bijelom Polju.

„Radnici, stanite u svojim firmama pet minuta, studenti, đaci, ustanite u svojim učionicama, građani stanite na ulicama i u svojim domovima i svi čutite pet minuta, da svi zajedno ukažemo na tešku socijalno-ekonomsku situaciju na sjeveru i njegovu zapostavljenost“, poručila je Čokrlija u saopštenju.

Čokrilja koja je u preduzeću Lenka radila 25 godina, mišljenja je da se i čutanjem može dići glas. Ona je, kako je podsjetila, nakon Lenke radila i u firmi Škarpu, koja je prema njenim riječima, radnike ostavila bez uplaćenih plata, doprinosa, bez prava na život, pravdu, a bjelopoljsko Tužilaštvo je stalo na njihovu stranu.

Predstavnik radnika Prve petoljetke i član Organizicionog odbora petomartovskih protesta, Rasim Čelebić, ranije je saopštio da je još prošle godine očekivao od Ministarstva rada i socijalnog staranja i Vlade da izađe u susret i pomogne radnike na sjeveru – prenosi MINA. Čelebić je pozvao sve građane, a naročito Bjelopoljce, da se u što većem broju okupe i petominutnim čutanjem ukažu na tešku socijalno-ekonomsku situaciju na sjeveru.

Portal Analitika