Fudbal

Bentner izbačen iz reprezentacije

Bentdner
F
udbalski savez Danske (DBU) izrekao je šestomjesečnu suspenziju Niklasu Bentneru jer je vozio pod dejstvom alkohola.

Bentner izbačen iz reprezentacije
Portal AnalitikaIzvor

U narednih pola godine Bentner neće biti pozivan u nacionalnu selekciju nordijske države.

Član Arsenala na pozajmici u Juventusu neće konkurisati za mečeve koje selekcija Mortena Olsena igra sa Češkom, Bugarskom i Jermenijom, a suspenzija mu ističe tačno pred septembarske okršaje sa Maltom i Jermenijom, odlučio je DBU.

Bentner je priveden u subotu uveče zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi. On se momentalno izvinio putem tvitera.

“Dragi prijatelji, priveden sam zbog blagog slučaja vožnje pod dejstvom alkohola. Bila je to tiha noć, ali mi je svejedno veoma veoma žao i izvinjavam se svim svojim prijateljima i fanovima. Nije u redu voziti ako ste pili alkohol. Prihvatam punu odgovornost”, napisao je centarfor Danske.

Bentner prolazi kroz najtežu sezonu u karijeri. U matičnom Arsenalu nije uspio da se izbori za mjesto ni kada je otišao Van Persi, a na pozajmici u Juveu mu ne ide ništa bolje. Od početka sezone na terenu je proveo 323 minuta (2 puta starter, 6 puta ušao sa klupe), bez ijednog datog gola.

O tome kako stoji u planovima torinskog kluba govori podatak da je posljednji meč odigrao 9. decembra protiv Palerma, a da je u subotu priveden u Kopenhagenu, jer nije uspio da uđe ni na klupu u duelu svog kluba sa Napolijem.

Portal Analitika