Abiznis

Milić-Malerba: Crna Gora mora zadržati većinsko vlasništvo u EPCG i Elektroprenosu

enriko_malerba
D
anas je u Podgorici predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić, razgovarao sa gospodinom Enrikom Malerbom, izvršnim direktorom Elektroprivrede Crne Gore i Srđanom Kovačevićem, predsjednikom Odbora direktora EPCG. Sastanku su prisustvovali i poslanici Neven Gošović, Snežana Jonica, Zdenka Popović i Aleksandar Damjanović, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Milić-Malerba: Crna Gora mora zadržati većinsko vlasništvo u EPCG i Elektroprenosu
Portal AnalitikaIzvor

Tema sastanka bila je aktuelna ekonomska situacija u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na stanje u oblasti energetike. Razmijenjena su mišljenja u vezi energetske situacije i snadbijevanja KAP-a, uz ocjenu da je dovedeno u pitanje funkcionisanje kompletnog sistema EPCG ukoliko se ne bi u kratkom roku našlo održivo rješenje.

Predsjednik je naglasio da rješenje koje će podržati SNP vezano za međusobne odnose EPCG i Vlade, mora u sebi sadržavati jasne koristi za sve građane.

U tom smislu od strane SNP su učinjeni određeni prijedlozi, kako za otpisivanje dugova socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, tako i za sve ostale korisnike usluga EPCG.

Predsjednik Milić je upoznao sagovornike sa prijedlogom Kluba poslanika SNP o Zakonu o zaštiti državnih interesa u elektro-energetskom sektoru, naglašavajući stav da država Crna Gora mora zadržati većinsko vlasništvo u EPCG i Elektroprenosu, kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika