Fudbal

Borusija protiv Šahtjora za spas sezone

DOrtmundBorusija
F
udbaleri Borusije iz Dortmunda u utorak od 20:45 igraju protiv Šahtjora revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona i nadaju se da će uspjeti da spasu sezonu, nakon gubitka Kupa i gotovo sigurno i šampionske titule u Njemačkoj.

Borusija protiv Šahtjora za spas sezone
Portal AnalitikaIzvor

U prvom meču ovih rivala, na Donbas areni, bilo 2:2, a u njemačkom timu nadaju se da će se strijelac izjednačujućeg gola iz tog susreta, defanzivac Mats Humels na vrijeme oporaviti od gripa.

“U dobroj smo situaciji, ali moramo da budemo koncentrisaniji nego u prethodne dvije utakmice. Ukrajinci su još svježi, odigrali su samo dvije utakmice ove godine. Ali, želimo nešto da osvojimo, pošto smo dozvolili da nam neki drugi trofeju izmaknu”, rekao je odbrambeni igrač Borusije Marsel Šmelcer.

U ekipu Šahtjora najvjerovatnije će se vratiti Aleksandr Kučer, koji nije igrao u prvoj utakmici zbog suspenzije. On je postigao gol u pobjedi Šahtjora nad Volinom od 4:1 u ukrajinskom prvenstvu, koje je nastavljeno u petak poslije tromjesečne pazue, a strijelac je bio i Košta.

“Sve će zavisiti od toga kako će se igrači prilagoditi, sve ćemo analizirati. Gol je ohrabrenje za Koštu. Od njega tražim da ulazi u šesnaesterac i tamo završi naše napade. To je naš problem, pogotovo s Brazilcima, ulazak u kazneni prostor i pretvoriti šanse u gol”, rekao je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

Portal Analitika