Novi proizvodi

Samsung Galaksi S4: Najiščekivaniji Android smartfon godine

galaxy04
K
ako se bliži 14. mart, datum kada će biti predstavljen Samsungov Galaksi (Galaxy) S4 u Njujorku, IT svijet se s nestrpljenjem sprema da vidi najiščekivaniji Android smartfon 2013. godine. Međutim, neki sajtovi tvrde da već sve znaju.

Samsung Galaksi S4: Najiščekivaniji Android smartfon godine
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući brojnim glasinama i slikama koje su „procurile” na net posljednjih mjeseci, fanovi Samsunga širom svijeta imaju prilično jasnu ideju o glavnim karakteristikama i specifikacijama koje će posjedovati nasljednik Galaksija S3. Ipak, jedan aspekt „četvorke” naročito intrigira tehno entuzijaste - procesor novog uređaja.

Tajvanski list „Tajpej tajms” citirao je prošle nedjelje jednog analitičara iz „Džej Pi Morgana” koji je rekao da će S4 imati višestruka rješenja za procesore i čipove. Južnokorejski gigant će najvjerovatnije u američku verziju staviti „Kvalkomov” (Qualcomm) četvorojezgarni Snepdregon 600 (Snapdragon) procesor koga proizvodi tajvanski TSMC pomoću 28-nanometarske tehnologije.

Evropska varijanta će najvjerovatnije imati osmojezgarni „Eksinos 5 Okta” (Exynos 5 Octa) procesor koji se proizvodi u „Samsungu”.

Ovo je, međutim, opovrgnuto novim rezultatom dobijenim preko Antutu benčmarka. Naime, sajt SamMobile objavio je rezultate testa kome je podvrgnut Samsung S 4 i dobio sljedeće specifikacije:

-Exynos Octa 5410 CPU od 1.8GHz,

-PowerVR SGX 544MP ARM GPU

-2 GB RAM-a

-4,99-inčni Full HD (1920×1080) displej sa opcijama za više dodira odjednom

- kamera od 13 megapiksela sa LED blicom i mogućnošću snimanja videa u rezoluciji od 1080 p

- prednja kamera od 2 megapiksela

- blutut (bluetooth) 4.0

- Android 4.2 „dželi bin” (Jelly Bean).

Kako SamMobile ističe, najzanimljivija stvar jeste što će Galaksi 4S biti „svjetski telefon” koji podržava sve mreže: GSM, WCDMA i LTE. Ranije je pravljena jedna verzija za GSM a druga za LTE.

Telefon će najvjerovatnije biti dostupan u dvije boje - crnoj i bijeloj - dok će svaka imati tri različite varijante u zavisnosti od modela: 16, 32 i 64 GB.

Uređaj će imati dimenzije 140,1 x 71,8 x 7,7mm i težinu od 138 grama.

Uz razne oprečne informacije koje se vezuju za novi telefon, biće zanimljivo vidjeti koje će se glasine ispostaviti kao istinite a koje će ostati samo - glasine.

Blic

Portal Analitika