Politika

Pejanović-Đurišić sa Josipovićem: Hrvatska jak oslonac Crnoj Gori

okmilica
M
inistar odbrane prof dr. Milica Pejanović-Đurišić se tokom zvanične posjete Hrvatskoj sastala sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem i ministrom odbrane Republike Hrvatske Antom Kotromanovićem, saopšteno je iz Vlade.

Pejanović-Đurišić sa Josipovićem: Hrvatska jak oslonac Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Josipović istakao je namjeru Hrvatske da i u budućem periodu bude jak oslonac Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija. Josipović je kazao da je Hrvatska u potpunosti posvećena pružanju podrske Crnoj Gori na putu za članstvo u Alijansu, te da podrška neće izostati ni tokom procesa pristupanja EU.

Ministar Pejanović-Đurišić je tokom razgovora sa predsjedenikom Josipovićem izrazila zadovoljstvo saradnjom dvije države, naglasavajući da će hrvatska iskustva biti od izuzetnog značaja za Crnu Goru u periodu nakon dobijanja poziva za članstvo u Alijansi.

Sagovornici su saglasni u uvjerenju da će sledeći samit NATO biti Samit proširenja, te da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo.

Ministar Pejanović-Đurišić je sa hrvatskim kolegom Kotromanovićem razgovarala o projektima na kojima sarađuju dva minsitarstva, kao i o saradnji VCG i OS RH , u prvom redu o zajedničkom učešću crnogorskih i hrvatskih vojnika u misiji ISAF u Avganistanu.

Tokom sastanka ministara odbrane bilo je rijeci i o budućoj saradnji dvije mornarice i projektima u oblasti obrazovanja, kao i o potencijalnom zajeničkom ucešću u novim projektima i inicijativama, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika