Fudbal

Uzbuna u Liverpulu

SuarezTuzan
E
ngleski fudbalski klub Liverpul objavio je porast ukupnih dugovanja koja su za 21.8 miliona funti veća u odnosu na proteklu godinu.

Uzbuna u Liverpulu
Portal AnalitikaIzvor

Revizija godišnjeg budžeta na „Enfildu“ otkrila je povećanje dugovanja i zabilježen gubitak u poslovanju koji iznosi čak 40.5 miliona funti. Sa ukupnim dugom od 87.2 miliona funti, 'Crveni' su u ozbiljnom minusu.

Pomenuta cifra odnosi se na period od 01. avgusta do 31. maja 2012. godine, jedina pozitivna stvar je to što je prihod od marketinških prava porastao u odnosu na isti period prošle godine.

Ipak, glavni problem i veliki dio dugovanja ostvaren je kroz isplate transfera igrača, kao i plate fudbalera koji nijesu bili u prvom planu kod sadašnjeg i bivšeg trenera.

Najveći udarac za budžet Liverpula bile su kupovine Džordana Hernersona i Stjuarta Dauninga, čiji se transferi od 20 miliona funti za svakoga i dalje isplaćuje u ratama.

Iako je suma značajna, izvršni direktor kluba Jan Air tvrdi da su stvari pod kontrolom.

„Nema razloga za prećeranu brigu. Dug je sezonski, mijenja se, ide gore-dolje. Jeste povećan, ali razlog veličine duga leži u vremenu kada smo obavili veći dio poslovanja“

„Imamo novčanih sredstava da pokrijemo dugovanja, prihodujemo kao i svako normalno preduzeće“, rekao je on.

Portal Analitika