Politika

Vujanović: Posljednjih 5 godina u Ulcinj investirano 41,3 milona

03fillipvujanovicok
P
redsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović kazao je danas da je Crnoj Gori potrebno dalje unapređenje kvaliteta života, a u tom cilju pripremljeni su brojni razvojni projekti.

Vujanović: Posljednjih 5 godina u Ulcinj investirano 41,3 milona
Portal AnalitikaIzvor

On je gostujući na radio Ulcinj istakao da je u predhodnih pet godina država u tom gradu investirala 41,3 miliona eura, u brojne kapitalne infrastrukturne projekte, a najznačajniji je most na Port Mileni, koji je koštao 13,9 miliona eura.

Vujanović je kazao da je 6,6 miliona eura uloženo u regionalnu deponiju, 4 miliona za regionalni vodovod, za put Sukobin-Ulcinj 5,5 miliona eura, a realizovani su i drugi infrastrukturni projekti.

„Sve je to urađeno da bi se u Ulcinju kvalitetnije življelo i bolje koristili potencijali toga grada. Očekujem da će naredni period biti period intezivnih aktivnosti na realizaciji potencijala i mogućnosti Ulcinja. Omogućićemo da se najavljeni projekti realizuju u cilju boljeg kvaliteta života građana Ulcinja i čitave Crne Gore“, istakao je Vujanović.

Vujanović je izrazio očekivanje da će građani Ulcinja prepoznati njegovo zalaganje u pravcu poboljšanja kvaliteta života.

„Moje aktivnosti u narednom periodu biće posvećene poboljšanju života građana Ulcinja i nastavku ulaganja u infrastrukturne projekte“, istakao je predsjednički kandidat DPS-a.

Vujanović je saopštio da Ulcinj raspolaže brojnim razvojnim potencijalima, koje treba valorizovati na pravi način.

„Velika plaža je izuzetno značajan resurs, ali ako zakupnina bude previsoka, onda nećemo imati interesovanje ulagača. Za Veliku plažu treba da važi opcija dugogodišnjeg zakupa, sa realnim cijenama“, naveo je on, dodajući da postoji interesovanje investitora za to područje.

Vujanović smatra i da Solana ima budućnost, ali se prethodno mora pronaći inostrani partner.

„Opredijeljeni smo da  se Solana sačuva i sada se treba posvetiti pronalaženju stranog partnera koji bi bio zainteresovan za ulaganja u tu kompaniju i pokretanje nove tehnologije proizvodnje reakao je Vujanović i poručio da potencijale Valdanosa takođe treba što prije staviti u funkciji, jer trenutno stanje nikome ne odgovara.

Predsjednički kandidat DPS-a je istakao da je uvijek sprovodio politiku afirmacije dobrosusjedskih odnosa, otvorenih granica, dijaloga, kao i stvaranja mostova saradnje između država.

„Uvjeren sam da ćemo u mom novom mandatu biti bliže Evropskoj uniji, da ćemo ostvariti naš evroatlanski cilj i da ćemo moći da nastavimo dobru politiku u regionu i sa susjedima“, naglasio je Vujanović.

On je ukazao da je  uvijek promovisao potrebu bliske i sadržajne komunikacije sa Albanijom, koja je neposredni interes Ulcinja i Crne Gore.

„Veoma sam bio posvećen izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Sukobin-Murićani, koji je omogućio poboljšanje komunikacije i spoljno-trgovinskog prometa sa Albanijom“, rekao je Vujanovići i  podsjetio da je promovisao i kulturnu saradnju sa Albanijom.

„Saradnja u svim oblastima sa Albanijom ima visoki kvalitet, zahvaljujući dobrim državnim odnosima“, istakao je Vujanović.

On je izrazio uvjerenje da će građani Ulcinja podržati takvu politiku, kao i jasno opredjeljenje za unapređenje kvaliteta života.

„Motiv je da nastavimo sa realizacijom dobrih vrijednosti u korist kvaliteta svih građana, odnosno u korist stvaranja ekonomskog ambijenta za brži izlazak iz ekonomske krize“, poručio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS obišao je danas  radove na mostu na Port Mileni, a posjetio je i muzej u Starom gradu.

 

 

Portal Analitika