Zanimljivosti

Čokolada poboljšava seksualni život

cokolada
Neke namirnice pozitivno utiču na potenciju i jačaju seksualnu želju oba pola. Fenil-etil-amin je afrodizijak. Ovo omogućavaju raznovrsni nutrijenti kojima obiluju namirnice, među kojima su i oni koji su odgovorni za seksualne hormone, libido i plodnost.

Čokolada poboljšava seksualni život
Portal AnalitikaIzvor

U današnje vrijeme afrodizijakom se smatra svaka stvar ili namirnica koja podiže seksualnu želju i funkciju.

Jedna od najpoznatijih namirnica koja ima afrodizijačko dejstvo je čokolada.

Ona sadrži „hemikaliju ljubavi“ - stimulans fenil-etil-amin i zbog toga čokolada, dok je jedemo, budi osećaj blaženstva. Zahvaljujući mješavini masnoća, bjelančevina, ugljenih hidrata, vitamina B, minerala, gvožđa, kalcijuma, magnezijuma i cinka, čokolada je prava ljubavna bomba.

Kofein, bez obzira na to da li se nalazi u kafi, čaju, gaziranim pićima ili čokoladi, do određene granice pomaže da ostanemo u pokretu. Naučnici su došli do zaključka da su parovi koji imaju 60 godina i više, koji su svakodnevno pili kafu, seksualno aktivniji od onih koji su je izbjegavali. Med brzo podiže nivo energije, a šećer koji se nalazi u ovoj namirnici hrani ćelije sperme.

- Ljekovite biljke u prvom redu pojačavaju požudu i povećavaju dotok krvi u genitalije - kaže Maja Milenković Astaloš, nutricionista i dijetetičar iz Studija Astaloš. - Neke, poput matičnjaka, koji se koristi u obliku čaja, pomažu kod opuštanja nervnog sistema, a u isto vrijeme podstiču na „akciju”. (Novosti)

 

 

Portal Analitika