Politika

BOJOVIĆ: Ako ne sakupim potpise neću pozvati birače da glasaju Lekića ili Vujanovića

04-Rade-Bojovic
Ако do sredine marta ne uspije da sakupi preko sedam hiljada potpisa, nezavisni predsjednički kandidat Rade Bojović neće pozvati birače da glasaju za Miodraga Lekića ili Filipa Vujanovića Obojica su, smatra Bojović, dovoljno udaljeni od njegove političke priče, ličnih uvjerenja i političke prošlosti.

BOJOVIĆ: Ako ne sakupim potpise neću pozvati birače da glasaju Lekića ili Vujanovića
Portal AnalitikaIzvor

„To ne dolazi u obzir", kazao je Bojović u razgovoru za „Vijesti", „ali ćemo sigurno pozvati građane da postupe na neki treći način. To neću sada reći već ću sačekati da se završi proces prikupljanja potpisa".



Pravedna Cma Gora će, tvrdi, građanima poslati snažnu poruku, a na njima je da li će to poslušati ili neće.



"Mislim da to zaslužuje jedan odlučniji građanski odgovor koji će u tom slučaju biti komotniji. Ako već građani ne smiju nešto javno da rade, a očigledno je da veliki broj ljudi ne smije, osim ukoliko to nije lojalnost vlastitoj partiji, onda će makar doći u situaciju da prilikom tajnog glasanja na izborima postupe na način koji izražava njihovu stvamu volju".



Na pitanje je li očekivao veću ili konkretniju logističku podršku SDP-a, Bojović je kazao:



"Nijesam očekivao ničiju stranačku podršku, pa ni SDP-a. Uostalom, moja kampanja je u značajnoj mjeri vezana za kritiku vlasti, pa je logičnije da pitate gdje je tu podrška opozicione Pozitivne Cme Gore. Jer, SDP je ipak dio rezima".



Na konstataciju da je on ipak osnivač te partije, Bojović je kazao da je to "priča od prije 16 godina, o nekoj drugoj SDP, antiratnoj, državotvrnoj, koja je pružila otpor Đukanovićevoj, Bulatovićevoj i Vujanovićevoj partiji".



Upitan zašto je očekivao podršku Pozitivne, Bojović je kazao:

"Mi smo se formirali u isto vrijeme. Pred njima je neka politićka budućnost i pored promašaja koje su lmali u međuvremenu.
Kada smo pravili Pravednu razgovarao sam sa budućim čelnicima te partije o tome da to bude integrisani politićki projekat, ali smo odustali jer su oni pored ostalog htjeli i da partijom rješavaju partitokratizam".

foto: skalaradio.com

Portal Analitika