Društvo

Lokalni mediji poštuju kodeks

03stampaok
L
okalni štampani mediji u Crnoj Gori u potpunosti poštuju Kodeks novinara i ispunjavaju svoj osnovni zadatak praćenjem lokalnih, a ne tema šireg značaja, ocijenjeno je iz Samoregulatornog savjeta za lokalnu štampu (SSLŠ).

Lokalni mediji poštuju kodeks
Portal AnalitikaIzvor

SSLŠ je nevladino udruženje osnovano prošle godine, u cilju unapređenja medijske samoregulacije i implementacije Kodeksa novinara Crne Gore. Udruženje čini 11 lokalnih medija.

Oni su analizirali rad lokalnih medija u prošloj godini i kako su naveli, u potpunosti se poštuje Kodeks novinara.

“Ovom tijelu u proteklom periodu nije pristigla nijedna pritužba ili žalba od strane čitalačke publike. Prema našim saznanjima, nije procesuiran sudu nijedan predmet koji se odnosi na novinu ili novinara ovih medija”, piše u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako su ukazali, period koji su pratili obilježili su parlamentarni izbori, pa je bila prisutna pojačana retorika i u štampanim lokalnim medijima.

-Međutim, lokalni štampani mediji su ostali dosljedni svojoj koncepciji i uredjivačkoj politici praćenja lokalnih tema. Neki od njih su se, ipak, bavili predizbornom tematikom u svojim izdanjima, pa se pojavilo nekoliko tekstova sa predizbornih mitinga u kojima ima pojedinih djelova koji su na granici govora mržnje”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika