Politika

Nikšić: DPS najavljuje infrastrukturne projekte, Opozicija očekuje pobjedu

3nk
Predstavnici opozicionih stranaka vjeruju u ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima u Nikšiću, dok u Demokratskoj partiji socijalista smatraju da opozicija ne može da vrši vlast u toj opštini.

Nikšić: DPS najavljuje infrastrukturne projekte, Opozicija očekuje pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Izbori u Nikšiću biće održani 9. marta.

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, Radivoje Nikčević, uvjeren je da će ta partija pobijediti na izborima.

„Imamo odgovore na sva pitanja građana, odgovorne ljude koji će novom energijom dati značajan zamah razvoju našeg grada. Uz pomoć Vlade uradićemo značajne infrastrukturne projekte“, kazao je Nikčević agenciji MINA.

On je mišljenja da opozicija ne može da vrši vlast u nikšićkoj opštini.

„Građani su to prepoznali i 9. marta će dati povjerenje koaliciji Evropski Nikšić – Milo Đukanović“, rekao je Nikčević.

On smatra da će izlaznost na izborima biti manja, ali ne drastično.

„Smatram da su građani zainteresovani da daju svoj glas partiji koja želi da izvuče Nikšić iz situacije u kojoj se nalazi. Vjerujemo da ćemo dobiti izbore“, zaključio je Nikčević.

Predsjednik nikšićkog Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Dragutin Raičević, očekuje da će opozicija potvrditi rezultat sa prethodnih izbora jer, kako je rekao, nema razloga da građani ponovo glasaju za DPS.

„Situacija se pogoršala od oktobarskih izbora do danas. U SNP-u vjerujemo u ubjedljivu pobjedu opozicije “, kazao je on agenciji MINA.

Nosilac liste Demokratskog fronta (DF), Janko Vučinić, smatra da će se izborni rezultat opozicije u nikšićkoj opštini značajnije poboljšati.

„Očekujemo da opozija osvoji veći broj glasova negu u oktobru, a aktuelna dešavanja u opštini će tome doprinijeti“, kazao je on.

Vučinić je naveo da to što opozicija nakon izbora u oktobru nije formirala vlast, neće uticati na izlaznost birača.

„Pregovori u oktobru nijesu propali. Opozicija se dogovorila, međutim, sa potkupljivanjem odbornika i prljavim radnjama DPS-a, dogovor je presušio“ , zaključio je Vučinić.

Nosilac liste Pozitivne Crne Gore u Nikšiću, Ivan Radojičić, kazao je da u toj partiji vjeruju da su Nikšićani voljni za promjene.

Novi početak neće biti lak, ali hoće častan i dostojanstven, kako nam i priliči. Uvijek je sve novo i dobro kretalo od nas“, rekao je Radojičić agenciji MINA.

On je naveo da Pozitivnu interesuje „glas više“ i da izlaznost neće biti slabija u odnosu na okotobarske izbore.

„Za to ne postoji niti jedan razlog jer je u pitanju opstanak opštine i njenih građana. Dobro poznajem Nikšićane i znam da onaj ko ih grubo prevari ili potcijeni nikada ne prolazi nekažnjeno“, kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, vlast u Nikšiću nije formirana u oktobru zbog „prekrajanja“ volje građana.

Na pitanje zašto je došlo do promjene redosljeda na izbornoj listi Pozitivne, Radojičić je odgovorio da je ta partija spremna za promjene i nove ljude.

„Rotiranjem pozicija na odborničkoj listi željeli smo da povratimo dozu davno izgubljenog šarma i dobrog ukusa kada je u pitanju crnogorska politička scena, kao i da promovišemo nove ljude za novo vrijeme. To je kvalitet više koji posjedujemo“, objasnio je on.

On je naveo da će Pozitivna biti zadovoljna isključivo pobjedom na izborima u Nikšiću.

„Promjena mora početi negdje i nekad. Tvrdim da nema boljeg mjesta od Nikšića da počnu promjene jer on to može i mora“, kazao je Radojičić.

Portal Analitika