Politika

Bojović: Neću odustati do poslednjeg dana predviđenog roka

3bojovic
P
redsjedničku kandidaturu nezavisnog kandidata Rada Bojovića podržalo je oko 1,7 hiljada građana ali, kako je kazao, do posljednjeg dana predviđenog roka neće odustati.

Bojović: Neću odustati do poslednjeg dana predviđenog roka
Portal AnalitikaIzvor

Državna izborna komisija odobrila je ranije kandidaturu predstavnika Demokratske partije socijalista Filipa Vujanovića i nezavisnog kandidata Miodraga Lekića, a Bojović do 18. marta ima šansu da ispuni potrebnu kvotu od 7,7 hiljada potpisa podrške.

"Očigledno da je u ovom trenutku ta cifra izgleda teško dostižna. Međutim, to me neće pokolebati. Ostajemo u igri do posljednjeg dana", kazao je Bojović agenciji MINA.

On je naveo da iza njega ne stoje kapital, partijski vjernici ili snažna pritajena organizacija i da zato od početka nije ni računao na " sigurnu strategiju", kao i da je svjestan da mreža entuzijasta ne može nadomjestiti slobodnu volju građana.

Bojović je rekao da bi ga eventualni neuspjeh onemogućio da u završnici kampanje do kraja razobliči protivkandidate, za koje smatra da ne zaslužuju da budu predsjednici Crne Gore.

"Pobjeda Vujanovića bi bila truli trijumf bahate, neodgovorne i posrnule vlasti. Pobjeda Lekića bi bila veselje u krugu lutajuće, populističke i nedržavotvorne opozicije. Istovremeno, kako god da se završi, ne brinem se za partije i njihova vođstva", kazao je on.

Bojović je ocijenio da će nastaviti da gube oni građani kojima je stalo do poštene vlasti, državotvorne i pravedne političke zajednice.

On smatra da je od početka u neravnopravnoj poziciji.

"Imate nedemokratski zakon koji je napisan u interesu velikih partija, stranačke komisije koje isključuju ravnopravnost nezavisnog kandidata, kandidate vlasti i opozicije iza kojih su stranačke kolone, medijska podrška i značajan kapital. Konačno, imate javnost koja je zatočenik partitokratije i DPS-ovog načina vladavine", pojasnio je Bojović.

Zbog toga je, kako je dodao, besmisleno govoriti o bilo kakvoj ravnopravnosti u uslovima poludemokratije i "kaubojskog kapitalizma".

"Međutim, sve ovo nije novo, ali sam ubijeđen da je ideja otpora ovakvom poretku neuporedivo vrednija od svih nedostataka nezavisne kandidature. Inače, ja sam moju kampanju počeo od dana raspisivanja izbora i činim ono što je u granicama mogućeg", rekao je Bojović.

On je naveo da su u Pravednoj od početka znali da je njihov osnovni zadatak da javno promovišu otpor pogubnom sistemu i samoživoj političkoj klasi.

Bojović je kazao da Pravedna, u slučaju da on ne uspije da se kandiduje, nema razloga da mijenja bilo koji svoj programski princip "jer su to principi nestranačke i nesebične posvećenosti građanskoj, državotvornoj, pravednoj i moralnoj Crnoj Gori".

Prema njegovim riječima, zadovoljan je da uprkos "policijskom izbornom zakonu" i atmosferi bojazni, apatije, pasivnosti i stranačkih svrstavanja postoje građani koji su javno spremni podržati nezavisnog kandidata.

"Konačno, još više sam zadovoljan zbog činjenice da je broj onih koji bi bili spremni da glasaju za mene na nivou dvocifrenog procenta", rekao je Bojović.

On je ponovio da je njegova kampanja proizvod nezavisne kandidature iza koje stoji samo grupa slobodnih građana motivisanih idejom državotvorne, pravedne i demokratske zajednice.

"Istovremeno, nezavisna kandidatura simboliše i potrebu građanskog otpora raspojasanoj političkoj klasi. Sve što smo do sada uradili rezultat je entuzijazma i posvećenosti trećem političkom putu kojeg vidimo kao izlaz za Crnu Goru", zaključio je Bojović.

Portal Analitika