Politika

MILIĆ: Niko u Crnoj Gori nema pravo na predaju

milicpodrskaok
P
redsjednik SNP-a Srđan Milić kazao je večeras na promotivnom skupu u nikšićkoj Župi da niko nema pravo na predaju u Crnoj Gori, te oni treba da pokažu da su dostojanstveni kao i da imaju snage i volje da obezbijede budućnost.

MILIĆ: Niko u Crnoj Gori nema pravo na predaju
Portal AnalitikaIzvor

- Nijesmo to nikada radili u svojoj istoriji, pa nećemo ni danas. Imali smo mi i gore i strašnije neprijatelje od ovih današnjih na vlasti, pa smo s njima izlazili na kraj. Tako će biti i sada. Danas je bitka lakša, treba da pokažemo da smo dostojanstveni i da imamo snage i volje da sebi uredimo život i svoj djeci obezbijedimo budućnost, poručio je Milić.

Govoreći o današnjoj situaciji u Crnoj Gori i Nikšiću, Milić je naglasio da su potrebne promjene, a po njegovim riječima to znači da “Nikšić mora biti grad u kome će carovati poštenje i pravda, grad jednakih i ravnopravnih, grad socijalne pravde koji ljudima obezbjeđuje posao i bolji život”.

Podsjećajući prisutne građane da SNP nije partija od juče, potpredsjednik Neven Gošović je istakao da je to partija koja je prije 15 godina ponikla iz naroda i ostala stožer borbe protiv ovog i ovakvog režima.

- Poštovanje izborne volje građana u demokratskim državama je svetinja, rekao je Gošović, dodajući da takvi principi ne važe za Crnu Goru i DPS.

- Sadašnja vlast dovela je građane Nikšića i Crne Gore u stanje potpune socijalne i ekonomske nesigurnosti, beznađa i straha za budućnost, rekao je on.

Prema riječima potpredsjednika Vasilija Laloševića Župljani su kroz istoriju znali šta su tradicionalne vrijednosti Njegoševe Crne Gore, o čemu govori i Manastir Svetoga Luke, koju je vjerni narod gradio, obnavljao i čuvao, čuvajući na taj način i sebe, svoju crkvu i srpski jezik.

- Neka odavde večeras krene i obnova Nikšića i novo vrijeme jednakih šansi za sve, u kome će se SNP, kao i uvijek do sada, zalagati da pravda, solidarnost i jednakost, budu dominantne vrijednosti, zaključio je Lalošević.

- Izbori u Nikšiću ponovljeni su ne krivicom SNP već nekih drugih, ali je želja SNP-a da se odbrani politička volja Župljana i Nikšićana, kazao je šef poslaničkog kluba SNP-a, Aleksandar Damjanović.

- Vjerujem da ste imali prilike da pratite šta se i koliko radnici i njihova prava pominju u Skupštini i na odborima u kojima učestvujemo. Mogli ste da vidite da ni DPS, ali ni ostatak opozicije nijesu ni pomenuli Boksite i radnike Boksita, da i oni ispaštaju zbog KAP-a, koji jeste bitan, ali i Boksiti su dio reprolanca i mora im se posvetiti pažnja. Insistiraćemo da se i za Boksite nađe rješenje, jer radnici i građani i Župe i Nikšića to zaslužuju, poručio je Damjanović.

Na skupu su se prisutnima obratili i nikšićki funkcioneri iz tog kraja Isailo Kostić i Zoran Radulović.

Portal Analitika