Fudbal

Primera: Madriđani noćna mora za Katalonce, Real ponovo bolji!

RamosSerhio
D
rugi put u pet dana Real Madrid je savladao Barselonu. Nakon trijumfa u Kupu, Madriđani su na svom terenu savladali Katalonce 2:1. Real i dalje zaostaje ogromnih 13 bodova za Barsom, ali pobjeda itekako bitna na psihološkom planu jer ''kraljeve'' već u srijedu čeka revanš meč Lige šampiona na Old Trafordu sa Mančester junajtedom.

Primera: Madriđani noćna mora za Katalonce, Real ponovo bolji!
Portal AnalitikaIzvor

Katalonci su na Santrajgo Bernabeu kapitulirali već u šestom minutu. Očajno je reagovala odbrana Barse i po ko zna koji put pokazale šupljine kada je talentovani Alvaro Morata centrirao sa lijeve strane, Pike i Maskerano, ali i Valzdes su dozvolili da im se lopta prošeta kroz peterac, a Benzema je na drugoj stativi zakucao u mrežu za 1:0.

Kristijano Ronaldo je zadovoljno klimao glavom na klupi, a El klasiko je gledao i Dijego Maradona iz jedne od loža sa tribina. I mogao je slavi Argentinac da uživa, pošto se vodila žestoka borba, a nije se dugo čekalo ni na novi pogodak.

Mesi je u 18. Minutu izbjegao ofsajd zamku i pobjegao Ramosu, ušao u kazneni prostor đe je prebacio loptu na lijevu nogu i pogodio bliži ugao za 1:1.

U 57. minutu Ronaldo je ušao u igru mjesto Benzeme, a do novog vođstva domaćin je stigao u 82, minutu kada je Ramos bio najviši u skoku, i nakon centaršuta Modrića iz kornera, glavom pogodio za 2:1. Nešto kasnije Ronaldo je iz slobodnog udarca zatresao prečku, ali je ostalo 2:1. U finišu meča Sančez je srušen u šesnaestrcu Reala ali sudija nije svirao penal. Nakon meča protest igrača gostiju, koji je rezultirao crvenim kartonom za golmana Valdeza. Madriđani su smanjili prednost Barse na 13 bodova, ali prednost koju će Katalonci teško ispuštiti.

Petak:

Hetafe - Saragosa 2:0 (1:0)

(Kolunga 21, Eskudero 61)

Subota:

Real Madrid - Barselona 2:1

(Benzema 6, Ramos 82 - Mesi 18)

18:00 Deportivo - Rajo Valjekano

20:00 Osasuna - Atletik Bilbao

22:00 Valensija - Levante

Neđelja:

12:00 Granada - Majorka

17:00 Espanjol - Valjadolid

19:00 Malaga - Atletiko Madrid

21:00 Sosijedad - Betis

Poneđeljak:

21:30 Sevilja - Selta

Portal Analitika