Abiznis

Gorenje prodalo dvije firme investicionom fondu

02gorenjepgok
S
lovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje prodao je kompanije Gorenje Kuhinje i Gorenje Unutrašnja oprema međunarodnom privatnom investicionom fondu CoBe Capital, čime je istupio iz segmenta proizvodnje namještaja, javlja Tanjug.

Gorenje prodalo dvije firme investicionom fondu
Portal AnalitikaIzvor

Novi vlasnik će nastaviti sa proizvodnjom namještaja u pogonima u Mariboru, Velenju i Nazarju, na programu koji zapošljava oko 400 radnika, a nastavkom proizvodnje oni će sačuvati postojeća radna mjesta, objavila je kompanija na Ljubljanskoj berzi.

Predstavnici Gorenja kažu da segment proizvodnje namještaja nije osnovna djelatnost kompanije, i da su u njemu u posljednje tri godine bilježili gubitke.

Uslovi prodaje navedenih kompanija Gorenja globalnom investicionom fondu nisu objavljeni.

Iz CoBe Capitala su objavili da su zadovoljni novom akvizicijom u Sloveniji, čime jačaju proizvodni potencijal uz svoje fabrike u Francuskoj, Njemačkoj i Austriji.

Predstavnici ovog investicionog fonda kažu da u programu kuhinjske opreme Gorenja i njegovom brendu vide veliki potencijal za rast i napredovanje kvalitetne proizvodnje, kao i priliku za jačanje sopstvene konkurentnosti.

(foto:gorenje.me)

Portal Analitika