Abiznis

Sjutra otvaranje Sajma energetske efikasnosti

2dc
Sajam energetske efikasnosti, koji Ministarstvo ekonomije organizuje kako bi ukazalo na značaj racionalne potrošnje energije, biće otvoren sjutra u Delta sitiju /City/.

Sjutra otvaranje Sajma energetske efikasnosti
Portal AnalitikaIzvor

Sajam će trajati do utorka, a Ministarstvo ekonomije ga organizuje povodom 5. marta, svjetskog Dana energetske efikasnosti. 

»Svjetski dan energetske efikasnosti je prilika da se građani, na krajnje jednostavan način, informišu o energetskoj efikasnosti, o načinima na koje mogu racionalno da koriste energiju, kako da primjene energetsku efikasnost u svakodnevnom životu, kao i o projektima koje realizuje Ministarstvo ekonomije, a tiču se energetske efikasnosti«, navedeno je u saopštenju.

Na sajmu će, između ostalog, biti promovisan projekat beskamatnih kredita za solarne kolektore za domaćinstva, Montesol.

»Zainteresovani građani će biti u prilici da u neposrednom razgovoru sa predstavnicima izlagača uvide značaj, ali i povoljnosti koje nudi projekat Montesol i da se upoznaju sa mehanizmom samog projekta« kazali su iz Ministarstva.

Značajan dio ovogodišnje manifestacije posvećen je i učenicima osnovnih škola.

Učenici će, kako je saopšteno, biti u prilici da u bioskopu Sinepleks odgledaju mini seriju Energetska efikasnost nije mogućnost, ona je moć, i tako uvide značaj energetske efikasnosti. Nakon toga će u okviru interaktivnih radionica iznijeti svoja razmišljanja o značaju energetske efikasnosti.

Ovogodišnji sajam je, kako je najavljeno, samo jedan u nizu događaja koje Ministarstvo ekonomije organizuje u cilju promocije energetske efikasnosti.

Izvor: MINA-BUSINESS

Portal Analitika