Politika

LEKIĆ: SDP da izađe iz Vlade ako nije isti kao i DPS

lekiokc
P
redsjednički kandidat Miodrag Lekić kazao je da u svim zrelim demokratijama korupcionaški skandali, kao što su posljednji u Crnoj Gori, dovode do raspada vladajuće koalicije i da bi SDP, ukoliko ne želi da preuzme odgovornost za kršenje ustavnih i univerzalnih normi kao što su ljudka prava, trebalo da napusti Vladu.

LEKIĆ: SDP da izađe iz Vlade ako nije isti kao i DPS
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko bi se to desilo, Lekić, u intervjuu za Vijesti, kaže da bi se založio da se formira privremena vlada čiji bi premijer bio iz redova neke od partija manjinskog naroda, a koja bi uz pomoć sadašnje opozicije vodila crnogorsku državu u skraćenom mandatu, od godinu ili dvije nakon čega bi pripremila održavanje vanrednih izbora.

- To bi bila prava šansa i za sadšnje koalicione partnere koji bi tako izašli iz kompromitujućeg korupcionaškog zagrljaja, u kojem se sada nalaze. Na njima je da odluče i preuzmu odgovornosz za odluke, rekao je Lekić, koga podgorički dnevnik naziva opozicionim predsjedničkim kandidatom.

Govoreći o predsjedničkom kandidatu DPS-a Filipu Vujanoviću, Lekić je kazao da je on, po mnogima, u svojstvu ministra pravde, predsjednika Savjeta za privatizaciju, predsjednika Vlade, predsjednika države i te kako u vezi sa mnogim opskurnim i do sada sa nerazjašnjenim aferama.

- Biće neophodan ozbiljan, argumentovan javni nastup da se to razjasni, zaključio je Lekić.

 

Portal Analitika