Svijet

Oskar Pistorijus na provokativnoj naslovnici Tajma

oktime
P
restižni američki magazin Tajm izabrao je Oskara Pistorijusa za naslovnicu svog najnovijeg broja kojim obilježava 90 godina svog postojanja.

Oskar Pistorijus na provokativnoj naslovnici Tajma
Portal AnalitikaIzvor

"Tajm" se za svoju godišnjicu odlučio za provokativnu naslovnicu na kojoj je fotografija slavnog paraolimpijca, golog do pojasa sa karbonskim protezama, uz naslov: "Čovjek, nadčovjek, revolveraš" ("Man, Superman, Gunman"), prenosi Blic.

U članku pod naslovom "Pistorijus i kultura nasilja u Južnoj Africi", nedjeljnik se bavi slučajem južnoafričkog atletičara u kontekstu nasilja kao posljedice rasnih sukoba i društvenih nejednakosti u Južnoafričkoj Republici.

"Naciju, čije se rasno pomirenje i danas smatra primjerom u svetu, sve opasnije razara kriminal", komentariše američki list, koristeći Pistorijusov slučaj.

Pistorijus je optužen za ubistvo sa predumišljajem svoje djevojke Rive Stenkamp. Odbrana tvrdi da je pucao, jer je mislio da je provalnik upao u kuću.

Suđenje Pistorijusu, koga mnogi smatraju herojem, jer je prvi hendikepirani atletičar koji je učestvovao na Olimpijadi, zakazano je za 4. jun.

 

 

Portal Analitika