Abiznis

SDP: Kavarić potrošio 85 miliona eura građana Crne Gore

staniczas
Socijaldemokratska partija saopštila je da se ministar ekonomije Vladimir Kavarić u slučaju KAP-a ne ponaša kao da je predstavnik građana i države Crne Gore već kao predstavnik ruske firme CEAC. U reagovanju na današnju izjavu ministra Kavarića koji je rekao da bi prijedlog SDP-a, ukoliko se uspješno sprovede ugasio KAP,  SDP podsjeća da je ministar ekonomije bio obavezan da na osnovu odluke Skupštine „isprati“ CEAC iz Crne Gore prije godinu dana.

SDP: Kavarić potrošio 85 miliona eura građana Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Ministar Kavarić je već ušao u istoriju kao ministar koji je samo u poslednjih godinu dana uspio isključivo svojom krivicom da potroši 85 miliona eura novca naših građana. Ali mu to nimalo nije zasmetalo da i pored toga predloži bankrot države za račun prevarnog CEAC-a, kojeg je prije godinu dana bio obavezan da “isprati” iz Crne Gore. Zato nam svojim postupcima daje za pravo da konstatujemo da se nas ministar na žalost ponaša kao predstavnik CEAC-a, a ne Vlade i građana Crne Gore – navodi se u reagovanju SDP-a dostavljenom Portalu Analitika koje potpisuje šef medijskog pula Mirko Stanić.

U saopštenju se podsjeća da je prošlo godinu dana a da nije ispunjen ni zarez od Zaključaka Skupštine Crne Gore koje je Vlada Igora Lukšića u cjelini prihvatila.

- Ministar predlaže da sa 51 milion eura kupimo akcije  koje su odavno trebale da budu naše kao i sakrivene i fiktivne dugove koje je CEAC napravio, uz očigledno njegovu prećutnu saglasnost, jer je upravo on onemogućio reviziju poslovanja KAP-a, koju je takođe bio dužan da sprovede. Umjesto "spasa" koji nam ministar nudi neka nam kaže od koga bi se ovi silni milioni uzeli i dali CEAC-u - da li od penzionera, zdravstvenih radnika, prosvjetara, ili od svih nas grđana zajedno – kaže se u reagovanju SDP-a.

Iz SDP-a upozoravaju da će, uz tri četvrtine radnika koje je CEAC već poslao na ulicu, još 700 radnika će ostati bez posla.

- Cijeloj javnosti je jasno da je bilo do SDP-a, CEAC nikada ne bi ni provirio u KAP što bi značilo nekoliko stotina miliona eura više za državu Crnu Goru, a manje za  katastrofalnu štetu Crne Gore zvanu strateški investitor u liku CEAC-a – navodi se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika