Abiznis

Kavarić: Prijedlog SDP-a ostavlja Ruse u KAP-u

2702-Vladimir-Kavaric
P
redlog koalicionog partnera SDP-a, ukoliko se uspješno sprovede, sačekali bi na taj način što bi CEAC i En plus grupa i dalje bili vlasnici KAP-a na današnjem nivou, a ako se ne sprovede uspješno, fabrika bi se ugasila, rekao je ministar ekonomije Vladimir Kavarić novinarima nakon prezentacije projekta Žensko preduzetništvo – motor za stvaranje radnih mjesta u jugoistočnoj Evropi.

Kavarić: Prijedlog SDP-a ostavlja Ruse u KAP-u
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da niko nije demantovao u Skupštini da su to mogući epilozi predloženog rješenja.
Na pitanje kako komentariše to što je predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić od njega zatražio ostavku, Kavarić je odgovorio da bi mu bila obaveza i zadovoljstvo da učestvuje u svakom razgovoru gdje bi se utvrdila odgovornost.
- Ako sam dobro shvatio izjavu predsjednika parlamenta, odnosila se na moju odgovornost. Biće mi ne samo obaveza nego i zadovoljstvo da učestvujem u svakom razgovoru gdje bi se utvrdila odgovornost i za činjenje i nečinjenje, kao i za propušteno da se uradi i da se upozori - kazao je Kavarić.
On je naveo da treba vidjeti kakvi su aspekti koji su postojali kada je riječ o zaključcima, kao i ono što je bila obaveza Skupštine i Vlade, gdje ne bi bilo pretjerano insistirati da se čuju, kako je kazao, konkretna rješenja.
On je rekao da su radnici nikšićkih Rudnika boksita bili predmet rasprave na skupštinskom Odboru u četvrtak.
- Radnici znaju kakva je predlog Vlade što se tiče konkretnog zaokružavanja koncepta, a da li će radnici dobiti platu zavisi od menadžmenta kompanije, jer zna se ko upravlja firmom - rekao je Kavarić.

Portal Analitika