Društvo

MAGUD: Stijena uništila most u Grblju, sanacija nemoguća

most01
O
brušavanje velike stijenske mase na lokalnom putu kroz Gornji Grbalj, od Lastve Grbaljske do Gorovića, pričinilo je veliku štetu posebno na tamošnjem mostu, koji se neće moći sanirati već je potrebno podići novi, javlja Skala radio.

MAGUD: Stijena uništila most u Grblju, sanacija nemoguća
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je za Skala radio kazao Ivo Magud, direktor opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Onemogućen je putnički i pješački saobraćaj, pa iz Direkcije predlažu korišćenje alterativnih pravaca.

Direkcija preuzima hitne mjere sanacije, postavljena je odgovarajuća signalizacija i obaviještene su mjesne zajednice Lastva Grbaljska i Gornji Grbalj, komunalna i saobraćajna policij,a kao i sredstva informisanja, za korišćenje alternativnih putnih pravaca u ovom dijelu kotorske opštine.

“Angažovan je projektant da u najkraćem roku uradi novi projekat mosta. Pribavljene su ponude od mogućih izvođača za raščišćavanje i razbijanje ogromne stijene koja je pomjerila, ne samo noseći dio mosta, već i njegovo podnožje”, objašnjava Magud.

Prema njegovim riječima, nema govora ni o kakvoj rekonstrukciji, već kompeltno novom mostu, za čiju gradnju je potrebno raspisati tender.

Nakon izrade projekta koji će biti završen za par dana, pokušaće se ubrzati proces izbora izvođača radova.

Kod Direkcije za javne nabavke potrebno se izboriti da postupak izbora izvođača bude putem neposrednog ugovaranja, kako se ne bi gubilo vrijeme, a ovaj put što prije osposobio, zaključio je Magud.

 

Portal Analitika