Finansije

Boka grupa gradi prvi golf teren u Crnoj Gori

01golfterenok
B
oka grupa je danas objavila preuzimanje društva LPGD sa sjedištem u Podgorici, koje je nedavno potpisalo ugovor o zakupu sa Montepranco Bokaprodukt i Vladom Crne Gore. Boka je u decembru 2012. godine preuzela 100% udjela u društvu LPGD, koje će uskoro biti preimenovano u Boka Golf Divelopments, a akviziciju finansira britanski kapital, saopšteno je Portalu Analitika iz Boka grupe.

Boka grupa gradi prvi golf teren u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Društvo LPGD je decembra 2011. potvrđeno kao prvorangirani ponuđač na tenderu koji je raspisan u cilju izdavanja u dugoročni zakup zemljišta u vlasništvu Montepranco Bokaprodukt uz obavezu izgradnje prvog golf terena u Crnoj Gori.

Osnivač Boka grupe Džon Kenedi je istakao da, nakon preuzimanja društva LPGD, strateškom korporativnom konsolidacijom obezbjedjuju jaku poziciju kompanije koja preuzima sve obaveze u skladu sa devedesetogodišnjim zakupom zemljišta Montepranco Bokaprodukt, kao i obavezu izgradnje i upravljanja golf terenom i propratnim sadržajima.

“Kao prvi korak mi smo ispunili obavezu iz tendera i izvršili prvu mandatornu uplatu na tenderski račun, kao što je i predviđeno ugovorom”, izjavio je Kenedi.

Funkcija izvršnog direktora LPGD povjerena je menadžeru za projekte Boke Milošu Radmiloviću, koji je u kompaniju Boka došao prije šest mjeseci nakon rada u Oraskomu, dok će Srđan Mandić rukovoditi planskim procesom, inženjerskim i ostalim građevinskim pripremama.

Kenedi je zaključio da će prvi golf teren u Crnoj Gori biti podsticaj razvoju turizma i pojačati zlatni trougao najekskluzivnijih turističkih investicija, od Luštice, preko Kavča do Porto Montenegra.

“Golf teren sa pratećim sadržajima će svakako biti najatraktivniji u našem proizvodu, ali mi planiramo i komplementarni razvoj rezidencijalnih vila na strani terena gdje se nalazi Kavač, sve sa ciljem da se produži turistička sezona u ovom dijelu Jadrana“, kazao je Kenedi.

Portal Analitika