Društvo

Stigao Prijedlog za podizanje spomenika otetim putnicima

27strpcistanicaok
M
inistarstvo kulture danas je od Opštine Bijelo Polje dobilo Predlog za podizanja spomen-obilježja otetim putnicima sa stanice Štrpci, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Stigao Prijedlog za podizanje spomenika otetim putnicima
Portal AnalitikaIzvor

Imajući u vidu izuzetno osjetljivu i bolnu okolnost, a radi objektivnog i pravovremenog informisanja, Ministarstvo kulture obavještava crnogorsku javnost da je Prijedlog programa podizanja spomen-obilježja Opštine Bijelo Polje, među kojima se nalazi i prijedlog za podizanje spomen-obilježja otetim putnicima sa stanice Štrpci, poslat poštom 26.2.2013. godine, danas dostavljen Ministarstvu kulture, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture dostavljenom Portalu Analitika.

- Do sada po ovom pitanju nijesmo kontaktirani od strane predstavnika Opštine Bijelo Polje. Ministarstvo kulture će, kao i do sada, u najkraćem roku sazvati Komisiju za spomen-obilježja koja će razmotriti dostavljeni Prijedlog programa Opštine Bijelo Polje i donijeti odgovarajući akt u zakonskom roku - kaže se u saopštenju.

Ministarstvo kulture ostaje otvoreno za saradnju i komunikaciju sa svim institucijama i građanima u vezi sa svim pitanjima iz svoje nadležnosti i nastaviće da pravovremeno odgovara na sve inicijative, upite i zahtjeve, navodi se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika