Zabava

Baka Irine Šajk bila Staljinova špijunka?

irina01
U
intervjuu za časopis "DT", Irina Šajk je otkrila da je njena baka radila kao špijun za Staljina tokom Drugog svjetskog rata, prenose agencije.

Baka Irine Šajk bila Staljinova špijunka?
Portal AnalitikaIzvor

Baka lijepe Irine, Galina Šajkislamova (88), borila se protiv nacista.

"Moja baka je nevjerovatna žena. Kad je počeo Drugi svetski rat imala je tek 20 godina. Bila je narodni heroj i dobila je puno odlikovanja za svoj doprinos u borbi protiv nacista. Ona mi je uzor u životu", izjavila je Irina.

Nakon rata Galina je provela tri godine sa suprugom u tajnoj sovjetskoj bazi u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj, o čemu i danas odbija da priča. Kasnije je radila u industriji poljoprivrede i gasa.

Razvela se ubrzo nakon rođenja Irininog tate Valerija, koji je poginuo prije devet godina u rudniku u Jemanželinsku na Uralu, gdje je Irina rođena 1986. godine.

Baka Galina je danas jedina Irinina veza sa ocem koji nije doživio da vidi njen vrtoglav uspjeh, ali od koga je naslijedila zanosnu ljepotu.

„Otac mi je bio tamnoput jer je bio Tatar, a Tatari često liče na Brazilce”, kazala je Irina jednom prilikom. „Oči su mi na majku Olgu, pijanistkinju koja je bila nastavnica muzičkog u obdaništu”.

Blic

Portal Analitika