Fudbal

Riberi: Uzimamo sva tri trofeja

Riberri1
F
udbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi rekao je da vjeruje kako njegova ekipa ove sezone može da osvoji "triplu krunu", prvu u istoriji trofejnog kluba.

Riberi: Uzimamo sva tri trofeja
Portal AnalitikaIzvor

Bavarci trenutno u Bundesligi imaju 17 bodova više od drugoplasirane Borusije Dortmund.

Izabranici Jupa Hajnkesa plasirali su se nedavno i u polufinale nacionalnog kupa, a u prvom meču osmine finala Lige šampiona savladali su engleski Arsenal sa 3:1.

"U ovom trenutku sjajno 'guramo', nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu pošto ima još dosta da se igra. Važno je da ostanemo koncentrisani. Pored prvenstva, tu su još dva trofeja koja želimo, Kup i Ligu šampiona", rekao je Riberi njemačkim medijima.

On je naveo kako mu nije problem da ispunjava i odbrambene zadatke u ekipi, ali je dodao da mu je potrebna i određena sloboda u igri.

"Naravno da moram da odradim svoj dio posla u odbrani, ali kada imam loptu, intuitivno donosim odluke kome ću da je dodam i da li ću da šutiram. Bivšem treneru Luju van Galu sam rekao sam da me pu[ti da igram, jer imam svoju filozofiju. Ove sezone se odlično slažem sa sadašnjim trenerom Hajnkesom", dodao je francuski reprezentativac.

Portal Analitika