Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • DAMJANOVIĆ: Sjednica Odbora kada Krivokapić zakaže sjednicu parlamenta, SNP će imati konkretan predlog

DAMJANOVIĆ: Sjednica Odbora kada Krivokapić zakaže sjednicu parlamenta, SNP će imati konkretan predlog

0509ad4v
P
redsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju finansije i budžet Aleksandar Damjanović pozvao je danas u izjavi za Portal Analitika predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da hitno zakaže sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o sudbini Kombinata aluminijuma Podgorica. Krivokapić je juče rekao da će sjednica o KAP-u biti održana u martu.

DAMJANOVIĆ: Sjednica Odbora kada Krivokapić zakaže sjednicu parlamenta, SNP će imati konkretan predlog
Portal AnalitikaIzvor

 

Damjanović je rekao da će neposredno prije te sjednice koju zakaže Krivokapić biti izjašnjavanje na Odboru za ekonomiju o Predlogu zaključaka koji će biti podnešen.

Odbor za ekonomiju nije se sinoć izjasnio o Vladinom predlogu zaključaka o Kombinatu aluminijuma, ni nakon četvorosatne rasprave tokom koje su predstavnici DPS-a ponovili da preferiraju ponudu ruskog partnera, a Socijaldemokratska partija saopštila da je neće podržati.

Tokom rasprave, u kojoj su učestvovali poslanici, predstavnici Vlade i predstavnici sindikata KAP-a i sindikata Rudnika boksita, ispoljeni su različiti stavovi povodom ponuđenih mogućih rješenja koja su sadržana u Informaciji koju je Vlada dostavila Odboru a koja, između ostalog, sadrži i ponuđene tri opcije za rješavanje aktuelne situacije u KAP-u, kao i Predlog tri zaključaka ukoliko bi se prihvatila opcija broj 1 – Dogovor između Vlade, CEAC-a i En+ grupe o preuzimanju vlasništva u KAP-u. Ostale dvije opcije su uvođenje stečaja i ponuda turske kompanije Tosyali holding.

Upitan kakav je stav SNP-a o mogućim rješenjima za KAP, Damjanović je kazao da će njegova partija na sjednici Odbora i plenarnom zasijedanju izaći sa konkretnim rješenjima, ali nije želio da komentariše kojoj su opciji bliži DPS-a ili SDP-a.

- Mi ćemo izaći sa konkretnim stavom. Predsjednik SNP-a Srđan Milić je juče govorio da je neophodno definisati socijalni program i riješiti problem sa snadbijevanjem KAP-a. U svakom slučaju mi ćemo izaći sa konkretnim predlogom i stavom, zaključio je Damjanović.

 

 

Portal Analitika