Zanimljivosti

Nevjerovatni Hogvorts od 400.000 lego kocki

0103dvorac
E
lis Finč obožava lego kocke, a veliki je zaljubljenik u avanture Harija Potera. Kada se ove dvije njene strasti spoje, dobije se vjerna kopija dvorca Hogvorts, iz knjiga i filmova o malom čarobnjaku. Za izradu dvorca bilo joj je potrebno pet godina i 400 hiljada kockica.

Nevjerovatni Hogvorts od 400.000 lego kocki
Portal AnalitikaIzvor

Sve je počelo kada je Elis, majka dvoje djece, shvatila da i dalje obožava Lego kockice, i to ne samo zato što joj je to donosilo kvalitetno i kreativno druženje sa njenom djecom.

0103dvorac2
Nije bila baš mnogo zadovoljna kako je Hari Poter "predstavljen" zvanično u lego kockicama, gdje je bilo prilično nepreciznosti i tako je počela svoju verziju velike dvorane dvorca Hogvorts, da bi ubrzo shvatila da može da napravi i puno više.

To joj je osiguralo dvije nagrade na takmičenju ljubitelja Lego kockica - "BrickCon 2012", gdje je osvojila nagradu publike i "Best in Show."

0103dvorac3
"Počela sam izradu dvorca prije pet godina, kada sam provodila dosta vremena sa svojim starijim sinom u našoj Lego sobi. On je bio zadužen za građenje, a ja sam sortirala i sklanjala kocke. Nakon nekog vremena, shvatila sam da i ja želim da gradim. Nijesam slagala kockice još od detinjstva i kada sam počela ponovo da ih slažem sa svojim sinom shvatila sam da je to imalo velikog uticaja na mene."

"Mnogo vremena smo provodili zajedno radeći nešto kreativno, učeći tehnike i djeleći ideje na veoma produktivan način. Naravno, tada nisam razmišljala o tome na ovaj način. Samo sam pokazivala sinu da i mama može biti veoma dobra u sastavljanju kockica“, izjavila je Elis Finč, a prenosi Themarysue.com.

izvor: b92.net

Portal Analitika