Abiznis

Vojinović na regionalnom skupu o zelenoj ekonomiji i zaštiti životne sredine

0103vojinovic
Pomoćnica ministra za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, mr Ivana Vojinović, učestvuje danas na IV godišnjoj regionalnoj konferenciji „Zelena ekonomija, zaštita životne sredine – Izazov za Srbiju i region“.

Vojinović na regionalnom skupu o zelenoj ekonomiji i zaštiti životne sredine
Portal AnalitikaIzvor

Skup će se održati u Beogradu, u organizaciji Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije. Na Konferenciji, osim Crne Gore i Srbije, učestvuju predstavnici Vlada Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Republike Srpske, koji će zajednički potpisati Deklaraciju o zelenoj ekonomiji.

Takođe, Vojinović će, ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, potpisati sa srpskom ministarkom energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zoranom Mihajlović, Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti održivog razvoja. Ovim dokumentom dvije zemlje će se obavezati na razvijanje bilateralne saradnje u oblasti održivog razvoja u kontekstu zaštite životne sredine, na osnovu jednake i zajedničke koristi.

Četvrta godišnja regionalna konferencija okupiće ove godine prvi put predstavnike Vlada zemalja regiona i Evropske komisije, međunarodnih institucija i poslovnih asocijacija. Cilj konferencije je razmjena iskustava i uspostavljanje preduslova za buduću saradnju u ovoj oblasti, a sve u cilju što efikasnijeg ispunjavanja evropskih standarda.

Portal Analitika