Košarka

NBA: Lejkersi bolji od Minesote, povreda Pekovića

PekovicN87
T
ri utakmice odigrane su rano jutros u NBA šampionatu, a svoj nastup u Stejpls centru neće po dobrom pamtiti Nikola Peković. Centar crnogorske reprezentacije koji nosi dres Minesote povrijedio se već u uvodnim minutima utakmice, pa je Lejkersima znatno bio olakašan posao da savladaju Timbervulfse 116:94.

NBA: Lejkersi bolji od Minesote, povreda Pekovića
Portal AnalitikaIzvor

Peković je odlično otvorio duel sa Lejkersima, jer je pogodio četiri od svojih šest šuteva i upisao tri skoka, ali poslije samo devet odigranih minuta osjetio je bolove u stomačnim mišićima, zbog čega je napuštio parket i više nije igrao. Brajant je meč završio sa 33 poena, Entoan Džejmison je ubacio 17, a u Minesoti su bolji od ostalih bili Barea sa 20, Ridnau sa 19.

I drugi tim iz "grada anđela" je zabilježio trijumf, 99:91 su Klipersi slavili u Indijani. Razigrao se Kris Pol sa 29 poena, Blejk Grifin je imao 18 poena i 14 skokova, dok je kod Indijane tandem Dejvid Vest (22 poena) - Pol Džordž (20) bio bolji od ostalih saigrača.

Nestvarnu partiju pružio je Joakim Noa u trijumfu Čikaga nad Filadelfijom od 93:82. Francuski centar je u trijumfu nad Seventiksersima ubacio 23 poena, šutirajući pritom 8/12 iz igre, a 7/9 sa linije penala. Imao je i čak 21 skok, od toga osam ofanzivnih. I, što je posebno impresivno, na ovoj utakmici čak 11 puta je blokirao šuteve rivala.

Portal Analitika