Fudbal

Serija A: Večeras spektakl pod Vezuvom

NapoliJuventuss
B
oljeg meča za otvaranje fudbalskog vikenda u Italiji nema – premijera 27. kola Serije A je pod Vezuvom đe se sastaju Napoli i Juventus.

Serija A: Večeras spektakl pod Vezuvom
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda u velikom derbiju dala bi Napoliju šansu da može stići do titule. Direktan okršaj sa Juventusom za domaćina ima presudan značaj – poslije tri remija Napolitanci traže pobjedu. Juventus je lider ali očigledno u padu forme. Mučenje sa Sijenom, poraz od Rome, loša igra protiv Fiorentine i Kjeva. Tu je, ispred svih, obaveza u Ligi šampiona koja se nameće kao prioritet. Za Vučinića, Pirla i društvo, gostovanje u Napulju neće biti nimalo prijatno.

Tradicija međusobnih utakmica Napolija i Juventusa do sada je izbrojala ukupno 147 mečeva u kojima je znatno uspješniji aktuelni prvak Italije – tim iz Torina dobio je 68 utakmica, 37 više od svog rivala koji je slavio 31 put. Polovina od posljednjih šest mečeva ovih ekipa završena je bez pobjednika.

Aktuelni prvak Italije posljednji put je kao gost pobijedio u Napulju prije 12 ipo godina – rezultat je bio 1:2. Na svim dosadašnjim utakmicama ovih rivala postignuto je ukupno 387 pogodaka – u prosjeku 2,63 po meču.

Ništa manje bitan i zanimljiv nije duel Milana i Lacija koji će imati ogroman značaj u borbi za treće mjesto na tabeli. "Rosoneri" su u boljoj formi i uz prednost domaćeg terena su bez dileme favoriti.

Milan je posljednji put na svom terenu savladao ekipu Lacija prije četiri ipo godine. Polovina od posljednjih deset utakmica ovih ekipa završena je bez pobjednika. Lacio je dobio samo tri od posljednje 32 utakmice sa ekipom ,,rosonera''.

Neuvjerljivi Inter će u goste odličnoj Kataniji koja je u usponu forme i puca na mjesto koje vodi u Evropu, a iste ambicije ima i Fiorentina kojoj je neophodna pobjeda u susretu sa Kjevom.

Petak, 1. mart:

20.45h Napoli - Juventus

Subota, 2. mart:

20.45h Milan - Lacio

Neđelja, 3. mart:

12.30h Torino - Palermo

15.00h Sijena - Atalanta

15.00h Bolonja - Kaljari

15.00h Fiorentina - Kjevo

15.00h Katanija - Inter

15.00h Sampdorija - Parma

15.00h Peskara - Udineze

20.45h Roma - Đenova

Portal Analitika